Kahdelle pitkäaikaiselle vantaalaiselle kulttuuritoimijalle apurahaa

Sellotaiteilija ja viola da gamban taituri Markku Luolajan-Mikkola on BRQ Vantaa Festivalin taiteellinen johtaja. Jenni Nissi

toimitus

Kaksi vantaalaista kulttuuriyhdistystä on saanut Suomen Kulttuurirahastolta apurahaa tuleviin tapahtumiinsa.

Kaamospelit-yhdistys saa 15 000 euroa 30 vuotta täyttävän Vantaan kansanmusiikkiviikon, Kaamospelien, juhlavuoden toimintaan.

Barokkimusiikkiin keskittynyt BRQ Vantaa -yhdistys puolestaan saa käyttöönsä 10 000 euroa BRQ Vantaa Festivalin järjestämiseen.

Molemmilla tapahtumilla on Vantaalla jo pitkät perinteet. Merkkivuottaan viettävä Kaamospelit järjestetään tänä vuonna 7.–15. marraskuuta. Musiikki- ja tanssiesityksiä on eri puolilla Vantaata ja paikat vaihtelevat konserttisalista kappakeskukseen. Kaamospelien ohjelmistossa näkyy myös se, että meneillään on kansanomaisen paritanssin teemavuosi.

BRQ Vantaa -festivaali puolestaan tarjoilee periodisoittimin soitettua vanhaa musiikkia 6.–13. elokuuta tuttuun tapaan Pyhän Laurin kirkossa ja kappelissa. Kansainvälinen tapahtuma tuo Vantaalle palkittuja muusikoita ja maineikkaita orkestereita niin kotimaasta kuin ulkomailta..

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.