Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskelle vantaalaista teollisuusaluetta avattiin yksi Suomen suurimmista studioista – Korkeus 11 metriä, pituus 52 metriä

Vantaan Veromiehessä sijaitsee yksi Suomen suurimmista studiotiloista. Pakkalantien varrella sijaitsevassa teollisuusrakennuksessa on avattu kolme tilaa, joita voidaan käyttää esimerkiksi televisiotuotantoihin.

Studioista suurin on kooltaan 1 200 neliömetriä. Se on 11 metriä korkea, 52 metriä pitkä ja 21 metriä leveä. Kaksi pienempää tilaa ovat kooltaan 300 ja 750 neliömetriä.

Suuri yleisö ei vielä tiedä mitään keskellä vantaalaista teollisuusaluetta sijaitsevasta Helsinki Airport Studios -kokonaisuudesta, arvelee tilojen markkinointia hoitava Olli-Pekka Kallio

– Toimintamme alkoi vasta tammikuussa. Ensimmäisen televisiotuotannon tekeminen päättyi studiossamme tiistaina 10. helmikuuta. Kyseessä oli All Together Now Suomi -musiikkiviihdeohjelma, joka alkaa Nelosella huhtikuussa.

Aviapoliksen suuralueelle puuhattiin studiota jo aiemmin ja toinen Helsinki Airport Studiosin perustajista, Jussi Sibelius, oli mukana myös Aviapolis Studios -hankkeessa. Kallio kuitenkin korostaa, ettei Pakkalantien tiloilla ole mitään tekemistä aiemmin julkisuudessa olleen hankkeen kanssa.

Suuren luokan studiotiloille on Kallion mukaan Suomessa tarvetta, koska niin sanottujen show-tuotantojen määrä on kasvanut merkittävästi. Kallio luettelee esimerkkejä: Tanssii Tähtien Kanssa, Haluatko m iljonääriksi, Voice of Finland, Talent Suomi

– Esimerkiksi The Wall Suomi -ohjelmaa tehdään tällä hetkellä Puolassa, koska Suomesta ei ole aiemmin ollut sille riittävän korkeaa tilaa.

Korkea tila oli tarpeen myös All Together Now Suomi -ohjelman kuvauksissa. Se on oleellinen tekijä myös monessa muussa tuotannossa.

– Korkea tila mahdollistaa näyttävien lavasteiden rakentamisen.

Uusia studiotiloja aiotaan markkinoida laajasti myös muuhun kuin televisiotuotantojen käyttöön. Kallio haluaisikin puhua monitoimitilasta, ei televisiostudiosta. Hänellä on jo paljon ideoita.

– Tiloissa voitaisiin järjestää vaikka sähköpyöräkilpailu, dronen lennättämiskilpailu, erilaisia yritystilaisuuksia. Seuraavaksi tiloista tehdään Kansallisoopperalle väliaikainen harjoittelupaikka.

Myös Vantaan kaupungin kanssa on oltu yhteydessä.

– Miksei täällä voisi olla vanhojen tanssit ja vaikka itsenäisyyspäivän vastaanotto? Kallio pohtii.

Tiloja aiotaan markkinoida myös kansainvälisille tuotantoryhmille.

– Sijaintimme lentoaseman lähellä on siihen poikkeuksellisen hyvä.