Mielipide: Nurinkurista ongelman ratkomista meluasiassa Vantaanlaaksossa

Koukkuniityn leikkipuiston lähellä on paljon asutusta, Arkisto/Marika Lumme

toimitus

Kirjoittaja sanoo Hämeenlinnanväylän liikennemelun häiritsevän Koukkuniityn leikkipuistoalueen lisäksi asukkaitakin, eikä leikkipuiston siirto siten ole hänen mielestään järkevä ratkaisu ongelmaan.

Koukkuniityn leikkipuisto Vantaanlaaksossa aiotaan poistaa liikennemelun vuoksi. Meluhäiriö on todellinen. Se häiritsee isoa osaa alueen asukkaistakin.

Hämeenlinnanväylän reunaan rakennettiin aikoinaan meluaita, mutta jostain käsittämättömästä syystä sitä ei jatkettu niin pitkäksi, että se olisi ulottunut myös leikkipaikan ohi. Kysymys olisi ollut vain parista sadasta lisämetristä.

Toistakymmentä vuotta sitten taloyhtiömme hallitus oli asiasta yhteydessä kaupunkimme päättäjiin. Kaupungin toimivaltaan aidan jatkaminen ei kuulemma kuulunut. Tien kerrottiin kuuluvan valtiolle. Nykyään vastuullinen valtion taho on Uudenmaan ely-keskus. Luulisi näillä tahoilla nyt löytyvän keskusteluyhteyden.

Looginen ratkaisu asialle olisi meluhäiriön vähentäminen jatkamalla aitaa, ei pidetyn leikkipaikan siirtäminen. Ohessa paranisi asukasviihtyvyyskin.

Otto Favénvantaanlaaksolainen vuodesta 1985

Aiheeseen liittyvää

  1. Meluarvot ylittyvät myös päiväkodin pihalla – Kaupunki: Tilanne on tunnistettu 8.2.2020 7:10
  2. Meluarvot ylittyvät vantaalaisessa leikkipuistossa, jolle etsitään uutta paikkaa – "Melutaso on tällä hetkellä aivan toinen kuin silloin, kun leikkipuisto valmistui" 5.2.2020 6:35
  3. Mielipide: Kehä III:n lisääntynyt liikennemelu häiritsee Hakunilassa 13.4.2019 7:50
  4. EU-arvio: Noin 600 000 suomalaista kärsii kotonaan haitallisesta tieliikennemelusta – "Kannattaa pitää ikkunat suljettuina" 18.3.2019 10:01

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut