Talvilomalle ulkomaille – mutta entäs koronavirustilanne?

Koronavirus on pelottanut ja puhuttanut jo useamman viikon ajan. Arkisto / Johanna Erjonsalo

toimitus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteessa arvioidaan, että etenkin Kiinassa koronaviruksen aiheuttamien tautitapausten määrä kasvaa yhä. On olemassa riski, että epidemia leviää myös muihin maihin. Talvilomakausi on alkamassa, ja matkailijan kannattaa seurata THL:n verkkosivuilla päivitettävää tilannekuvaa sekä ulkoministeriön verkkosivuilta löytyviä matkustustiedotteita. Maailman terveysjärjestö WHO ei tällä hetkellä suosita rajoituksia matkailuun tai kaupankäyntiin.

Uuden koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja on 12. helmikuuta mennessä todettu noin 45 200, joista 99 prosenttia on todettu Manner-Kiinan epidemia-alueella. Muissa maissa tapauksia on todettu 435. Niistä iso osa liittyy oleskeluun epidemia-alueella.

– Epidemia-alueen ulkopuolella yksittäisen lomamatkailijan riski saada koronavirustartunta on tällä hetkellä pieni. Voi olla vaikeaa hahmottaa omaa sairastumisriskiä lomamatkalla, kun samaan aikaan eri tahoilla pohditaan, leviääkö epidemia tulevaisuudessa muihin maihin, sanoo ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:n tiedotteessa.

Tartunnan riski on kuitenkin suurentunut Manner-Kiinassa ja erityisesti Hubein maakunnassa. Epidemian torjuntatoimet voivat myös vaikuttaa matkajärjestelyihin ja saatavilla oleviin palveluihin erityisesti Aasian maissa.

– Uuden koronaviruksen aiheuttama epidemia voi aiheuttaa monelle suomalaisille huolta ja epävarmuutta. Nopeasti muuttuva tilanne ja eri suunnilta tuleva informaatio voi myös hankaloittaa matkasuunnitelmien tekemistä. Suosittelen seuraamaan viranomaisten viestintää, jatkaa Puumalainen.

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Hubein maakuntaan ja tarpeetonta matkustamista Manner-Kiinaan. Kaikille ulkomaan matkoille on suositeltavaa tehdä matkustusilmoitus.

THL seuraa ja arvioi tilannetta Euroopan tautivirasto ECDC:n ja WHO:n kanssa. THL tiedottaa ja antaa toimintaohjeita tilanteen muuttuessa nettisivuillaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Espoolaismies pelkää saaneensa korona-tartunnan Aasian-lennolla, järkyttyi Husin vastauksesta – "Lentokone oli täynnä pärskiviä ihmisiä" 7.2.2020 15:09
  2. Finavia aloitti ylimääräisen puhdistuksen Helsinki-Vantaalla – syynä koronavirusepäily 7.2.2020 14:27
  3. THL antoi uudet ohjeet koronaviruksesta: "Tapausten nopea tunnistaminen on tärkeää" 5.2.2020 9:44

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut