Vähävaraisia toisen asteen opiskelijoita tukevan vantaalaisyhdistyksen toiminta uhattuna – aktiivisia jäseniä liian pieni joukko

Vantaan Pelastakaa Lapset ry:n sihteeri Hanna Nummelin-Niemi kannustaa vantaalaisia mukaan vapaaehtoistöihin. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Pieni ydinjoukko pyörittää toimintaa ja pitää Vantaan Pelastakaa Lapset -yhdistystä elossa. Aktiivisia jäseniä on niin vähän, että se uhkaa jo koko Vantaan-yhdistyksen jatkuvuutta, sillä aktiivijoukko uupuu.

Tilanne huolestuttaa hallituksen jäseniä.

– Haluamme, että toiminta säilyy, koska sillä on vaikuttavuutta, sanoo yhdistyksen sihteeri Hanna Nummelin-Niemi

Yhdistyksen merkittävin avustuskohde ovat toisen asteen opiskelijat. Vantaan yhdistys saa käyttöönsä osan keskusjärjestön joulukeräyksen tuotosta, jolla tuetaan vähävaraisten vantaalaisten nuorten toisen asteen opiskelua.

Lukiolaisia ja ammattiin opiskelevia autetaan oppikirjojen ja muun opintomateriaalin, kuten kokkiveitsien hankkimisessa Evästä elämälle -tukiohjelmassa.

– Yleensä meillä on tuettavana kymmenen opiskelijaa kerrallaan.

Aktiivisilla jäsenillä olisi halua kehittää ja laajentaa toimintaa, mutta nykytilanteessa se on mahdotonta.

– Toiminnan jatkuminen edes tämän hetkisessä laajuudessa on epävarmaa pienen aktiivijoukon väsyessä, Nummelin-Niemi ja puheenjohtaja Susanna Tapani toteavat.

He molemmat ovat tulleet Vantaan Pelastakaa Lapset -toimintaan mukaan 2005. Vantaan-yhdistys perustettiin 2002.

Vantaan Pelastakaa Lapset -yhdistyksellä on noin 50 jäsentä ja hallituksessa kuusi henkeä.

Osa jäsenistä haluaa tukea lapsia vain jäsenmaksullaan eikä osallistua toimintaan muuten. Nummelin-Niemi ei väheksy sitä, mutta toivoo lisää innokkaita ihmisiä mukaan.

– Tarvitsemme kipeästi uusia jäseniä. Uskomme, että Vantaalta löytyy ihmisiä, jotka kokevat asian tärkeäksi ja olisivat valmiita vapaaehtoistyöhön lasten hyväksi, Tapani ja Nummelin-Niemi toivovat.

Syy aktiivisten jäsenten vähyyteen lienee se, että ihmiset ovat kiireisiä.

– Arki on täynnä muita asioita, kuten työelämä ja perhe. Aika on kortilla, Nummelin-Niemi tietää.

Mutta vapaaehtoistyö myös antaa. Halu tehdä jotakin konkreettista hyvää sai Nummelin-Niemen liittymään Pelastakaa lapset -järjestöön jo opiskeluaikoina. Nyt hän elää ruuhkavuosiaan ja sovittaa vapaaehtoistyötä lapsiperhearkeen.

Vantaan Pelastakaa Lapset ry kokoontuu noin kerran kuukaudessa Myyringissä Iso-Myyrin kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Tietoa yhdistyksestä ja kokouksista saa verkosta: vantaa.pelastakaalapset.fi.

Aiheeseen liittyvää

  1. 17 prosenttia Variassa opiskelevista keskeyttää opintonsa – "katoavien" oppilaiden määrän vähentämiseksi kokeillaan uutta keinoa
    6.2.2020 8:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut