Mielipide: Pysäköinnin heippalapuilla väärä osoite – Harva haluaa parkkeerata väärin vain piittaamattomuttaan

Kirjoittaja kokee, että niin pysköintivirhelappujen kuin heippalappujenkin saaminen on sitäkin kurjempaa, kun omassa taloyhtiössä ei ole saatavissa parkkipaikkaa, ja auton pito on alituista siirtelemistä Arkisto/Päivi Tuovinen

toimitus

Kirjoittaja jonottaa parkkipaikkaa omasta taloyhtiöstään. Niin kauan kuin sitä ei ole saatavissa, autoa joutuu siirtelemään parin tunnin välein.

Muutin Vantaan Pähkinärinteeseen vuoden vaihteessa. Taloyhtiöllä ei ollut vapaana parkkipaikkoja, vaan pääsin jonoon sijalle 2–3. Mitään aikaa parkkipaikan vapautumiselle ei luonnollisestikaan osattu antaa.

Auton käyttö on välttämätöntä elämäntilanteessani työssäkäynnin ja omien sekä lapsen harrastusten vuoksi. Koska omaa parkkipaikkaa ei ole, olen joutunut pysäköimään autoni yleisille parkkipaikoille, jolloin olen joutunut 2–4 tunnin välein siirtämään autoa uuteen paikkaan sakkolapun välttääkseni.

Yötä vasten luvallista paikkaa ei aina ole löytynyt, jolloin auto on täytynyt parkkeerata tien varteen tai muulle ei sallitulle paikalle. Alkuvuoden saldona on yksi pysäköintivirhemaksu ja yksi niin sanottu heippalappu tuulilasissa.

En ole jättänyt autoa koskaan paikalle, jossa siitä olisi aiheutunut haittaa muulle liikenteelle tai muuta ilmeistä harmia kenellekään, en esimerkiksi toiselle autoilijalle varatulle paikalle.

Ilman parkkipaikkaa jäänyt altistuu jatkuvasti pysäköintivirhemaksuille ja ilmeisesti siis myös heippalappujen anonyymille paheksunnalle.

Pysäköintivirhemaksu saattaa olla tuntuvakin menetys pienituloisessa perheessä.

Haluaisin näistä syistä muistuttaa, että tuskin kukaan jättäytyy parkkisakkojen ja heippalappupaheksunnan uhan alle silkkaa ilkeyttään tai piittaamattomuuttaan. Heippalappujen oikea osoite voisi olla myös kaupunki, jossa voitaisiin pohtia, mitä asialle olisi tehtävissä.

Ääritilanteessa joudun miettimään muuttoa uuteen taloyhtiöön, jossa parkkipaikka on tarjolla. Siihen asti yritän paeta autoineni pysäköinninvalvontaa ja muuta paheksuntaa.

Paheksuja puolestaan voi yrittää ajatella asiaa autoilijan kannalta: luultavasti jokainen pysäköisi mieluummin omalle, luvalliselle paikalle, jos sellainen olisi saatavissa.

Kirsi Niemelä

Aiheeseen liittyvää

  1. Pysäköintimaksuista kertyy Vantaan kaupungille vain hiluja – päätavoite eli parkkipaikkojen nopeampi vapautuminen on kuitenkin toteutunut 8.1.2020 6:40
  2. Lumi peitti Iinan vammaispysäköintiluvan ja sakkohan siitä tuli – "Olisi edes vähän viitsinyt tuulilasia pyyhkäistä" 1.1.2020 8:40
  3. Vantaa avaa koulujen ja päiväkotien parkkipaikkoja ilta- ja viikonloppupysäköinnille - Kokeilun toivotaan helpottavan myös kotihoitajien pysäköintiä 20.11.2019 5:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut