Meluarvot ylittyvät myös päiväkodin pihalla – Kaupunki: Tilanne on tunnistettu

Vantaanlaakson päiväkoti on rakennettu 1980-luvulla. Päiväkodin yksi piha-alueista on Hämeenlinnanväylän suuntaan. Marika Lumme

Marika Lumme

Vantaanlaaksossa myös päiväkotia on suunniteltu siirrettävän liiallisen liikennemelun vuoksi.

Vantaan Sanomat kertoi aiemmin tällä viikolla, että Vantaanlaaksossa sijaitseva Koukkuniityn leikkipuisto aiotaan siirtää melun vuoksi Leikkipuistossa meluarvot ovat päivisin jopa 70 desibeliä. Ylin sallittu raja on 55.

Leikkipuiston lähellä sijaitsee Vantaanlaakson päiväkoti, jonka pihamaasta osa on Hämeenlinnanväylän suuntaan.

– Päiväkoti tontin länsilaidalla tieliikennemelu voi ajoittain ylittää 55 desibeliä, kertoo hankepäällikkö Eija Kivineva Vantaan tilakeskuksesta.

Kivineva huomauttaa, että lentomelu on alueella sama kuin koko Myyrmäen alueella. Vantaanlaakson alueella ei ole muita päiväkoteja.

Niin päiväkoti kuin myös leikkipuisto ovat molemmat rakennettu 1980-luvulla.

– Päiväkodin sijainti ja määräykset ovat silloisten säännösten mukaiset. Tämän ajankohdan jälkeen päiväkotirakentamista koskevat normit melutasosta ovat muuttuneet. Tilanne on tunnistettu, Kivineva sanoo.

Kivinevan mukaan kaupunkisuunnittelussa on etsitty alueelta uutta sijaintia uudelle alueen kasvuun vastaavalle sekä nykyistä korvaavalle päiväkodille.

– Alueella ei ole käyttämättömiä tontteja palvelurakentamiselle. Uuden sijainnin löytymiseen ja tontin kaavoittamiseen tulee kulumaan aikaa, mahdollisesti vuosia, Kivineva toteaa.

Kivinevan mukaan Vantaankosken päiväkodin melusta ei ole tullut tilakeskukseen palautetta.

Vantaanlaakson päiväkodin johtajan Jenni Ruokolaisen mukaan melu ei ole häirinnyt päiväkodin arkea.

– Meillä on ollut tietoa, että moottoritieltä tuleva melu on yli raja-arvojen, mutta melusta ei ole ollut meidän toiminnallemme haittaa. Emme ole joutuneet huomioimaan melua arjessamme, Ruokolainen kertoo.

Vantaan ympäristö terveydenhuollon esimies Kirsi Hiltunen ei ole saanut valituksia päiväkodin piha-alueen meluun liittyen. Hiltusen mukaan ei ole olemassa säädöksiä, joiden perusteella päiväkodin toimintaa voidaan kieltää Vantaankosken päiväkodin kaltaisessa meluasiassa.

– Viihtyvyyshaittaa melusta varmasti on, jos 55 desibeliä ylittyy, Hiltunen sanoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Meluarvot ylittyvät vantaalaisessa leikkipuistossa, jolle etsitään uutta paikkaa – "Melutaso on tällä hetkellä aivan toinen kuin silloin, kun leikkipuisto valmistui" 5.2.2020 6:35
  2. EU-arvio: Noin 600 000 suomalaista kärsii kotonaan haitallisesta tieliikennemelusta – "Kannattaa pitää ikkunat suljettuina" 18.3.2019 10:01
  3. Vantaalle on tulossa uusia lentomelurajoituksia – Näillä alueilla lentomelu rajoittaa rakentamista eniten 17.10.2018 7:10

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut