Finavia aloitti ylimääräisen puhdistuksen Helsinki-Vantaalla – syynä koronavirusepäily

Finavian mukaan kyseessä on Sichuan Airlinesin lento Chengdusta Helsingin kautta Kööpenhaminaan. Kuvituskuva. Arkisto / Johanna Erjonsalo

toimitus

Finavia on saanut Kööpenhaminan lentoasemalta tiedon kiinalaismatkustajasta, jolla on todettu koronavirusoireita. Matkustaja on viety Kööpenhaminassa sairaalaan jatkotutkimuksiin. Finavia on päättänyt aloittaa ylimääräisen puhdistuksen Helsinki-Vantaalla, kerrotaan tiedotteessa.

Kööpenhaminan lentoaseman mukaan matkustaja on ollut lennolla, joka on aamulla 7. helmikuuta lähtenyt Helsinki-Vantaalta, josta se on välilaskun jälkeen jatkanut Kööpenhaminan lentoasemalle.

Kyseessä on Sichuan Airlinesin lento Chengdusta Helsingin kautta Kööpenhaminaan. Kone on laskeutunut Helsinki-Vantaalle viiden aikaan aamulla ja lähtenyt edelleen Kööpenhaminaan noin kello seitsemän. Finavia käy läpi mahdolliset reitit, joita pitkin vaihtomatkustaja olisi voinut Helsinki-Vantaalla kulkea ja tekee tiloissa puhdistustoimenpiteitä.

Suomessa lentoasemilla mahdollisesti käyttöönotettavista toimenpiteistä vastaa kansallinen terveysviranomainen. Finavia on ollut välittömästi yhteydessä terveysviranomaisiin, ja odottaa ohjeistusta toimenpiteistä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Koronavirus herätti vanhempien huolen Vantaalla – "Kyselyjä tulee tilanteissa, joissa päiväkodissa tai koulussa on joku Kiinassa lomaillut" 8.2.2020 7:55
  2. THL antoi uudet ohjeet koronaviruksesta: "Tapausten nopea tunnistaminen on tärkeää" 5.2.2020 9:44
  3. Koronavirusepäily Lapissa, kertoo Yle – viranomaisilta virusta koskevat ohjeet suomalaisille 24.1.2020 9:58
  4. THL seuraa koronaviruksen leviämistä – tartuntojen todennäköisyys Suomessa hyvin pieni 20.1.2020 16:49
  5. Helsinki-Vantaalla otetaan kesällä käyttöön uusi pysäköintilaitos – myllerrys lentoasemalla jatkuu, mutta ei tuo muutoksia henkilöautoliikenteeseen 15.1.2020 6:05
  6. Helsinki-Vantaalle avattiin kaksi koiravessaa - Näin ne toimivat 11.1.2020 16:55
  7. Finavia: Raitiotien merkitys vähäinen Helsinki-Vantaan lentoasemalle 15.12.2019 7:10
  8. Tulli harjoitteli biologisia uhkia Helsinki-Vantaan lentokentällä – katso kuvia harjoituksesta 11.12.2019 11:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut