Liiteristä päätyy jo välineitä kivistöläisten perusarkeen – Nyt tarvekaluja pääsee saman nettipalvelun kautta vuokraamaan pääkaupunkiseudun muistakin Liiteri-konteista

Leena Koivisto

Kivistössä puolisentoista vuotta sitten toimintansa aloittaneen Liiteri-palvelun kontin ovi Safariaukiolla ei vielä viuhu kovin tiuhaan, mutta palautevihon kommenteista voi osan asukkaista päätellä palvelun äärelle löytäneen.

Konseptin kehittäneen CoReorient Oy:n toimitusjohtajan Harri Paloheimon mukaan palveluun kertyi pilotointivaiheessa lähes tuhat käyttökertaa, mutta tarkemmin hän ei käyttölukuja tässä vaiheessa kerro, vaan toteaa tosiasiaksi, että monikaan ei Liiteristä vielä tiedä.

– Pienenä toimijana meillä ei ole suuria markkinointiresursseja, mutta käyttäjät ovat palautteen perusteella olleet tyytyväisiä. Ilahduttavaa on ollut, että tavallisten vasaroidenkin kaltaisia tarvekaluja on vuokrattu. Eli ihan arkisimmassakin arjessa on alettu oivaltaa palvelun käyttöä, Paloheimo tulkitsee.

Liiteri on ostamiselle vaihtoehdon tarjoava jakamistaloutta ja yhteiskäyttöä kestävän kehityksen hengessä edistävä palvelu, jonka kautta asukkaiden on mahdollista vuokrata erilaisia työvälineitä ja tarvikkeita maksamalla tuntiperusteista hintaa tai kuukausivuokraa.

– Kuukausivuokra ei rajoita tavaroiden määrää tai vuokrauskertoja, mutta kunkin välineen yhtäjaksoisen pitämisen kesto on 48 tuntia, Paloheimo selvittää.

Liitereitä on Kivistön lisäksi kolme Helsingissä ja yksi Lempäälässä. Seuraavan avaamista suunnitellaan Espoon Suurpeltoon.

Valikoimassa on eri alueilla osittaista vaihtelua. Kivistössä käyttöön saa muun muassa tekstiili- ja lattiapesureita, märkäkuivaimureita, akkukäyttöisiä työkoneita, kuten vaikkapa suosituksi osoittautuneen poravasaran, sahoja ja muita perustyövälineitä vatupassista jakoavaimeen, A-tikkaat, kuulo- ja silmäsuojaimia ja ompelukoneen.

Lisäksi valikoimaan kuuluvat parisataa kiloa kestävät nokkakärryt ja sähköavusteinen polkupyörä sekä Kivistön pisteen erikoisuutena vielä tavarapyörä. Vapaa-ajan pelivälineitä mölkystä alkaen kontista myös löytyy.

Vuokrahinnat on pidetty mahdollisimman edullisina ja erityisesti lyhytkestoista käyttöä suosivina, jotta tavaran kierto yhteiskäyttöhengen mukaisesti olisi nopeaa. Tuntihinnat vaihtelevat yhdestä viiteen euroon.

Palvelu toimii vain liiteri.net -sivuston kautta. Sisäänkirjautumalla pääsee varaamaan ja maksamaan tuotteen. Sivustolle ilmestyy kuvana painike, jota painamalla tavarakontin oven älylukon saa mobiililaitteen avulla avattua.

Kivistön Liiteristä saa työkalujen lisäksi vuokrata myös pelivälineitä ja sähköavusteisen pyörän. Kuva: Leena Koivisto Leena Koivisto

Palvelua kehitetään kaiken aikaa ja vuodenvaihteessa toteutui ensimmäinen merkittävä uudistus. Kaikkien Liiteri-konttien tarjonta on nyt yhdistetty saman palvelun alle, joten välineitä voi vuokrata ja noutaa mistä tahansa Liiteristä.

Entistä selkeämpi mobiilisovellus otetaan myös käyttöön aivan näinä päivinä.

– Palvelujen kehittämisessä mietitään koko ajan, mikä olisi käyttäjille kannattavaa ja helppoa. Kuljetukset varmasti jatkossa nousevat yhdeksi niistä, joita kuluttajat haluaisivat, Paloheimo uskoo.

– Järjestämme varmaan jatkossa käyttäjille myös äänestymahdollisuuden tavaroista, joita valikoimiin toivottaisiin. Näin Liiterit profiloituisivat oman asuinalueensa näköisiksi. Lapsiperheiden lähettyvillä suosittuja voisivat olla vaikkapa lelut.

Kivistön kontin ulkoseinällä oleviin tietoihin tulee myös pieni muutos. Alueella Liiteri-toiminnassa kumppanina toimi ensin YIT, vuoden alusta yhteistyökumppanina aloitti Asokodit.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut