VAV purkaa asuntomessualueen 1970-luvun rivitalot Varistossa – Asukas: Tuskin samanlaista löytyy mistään

Vantaan kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö VAV Asunnot Oy purkaa Variston Luhtimäki 1:stä yhteensä 13 asuintaloa ensi syksynä. Asunnot kuuluvat Vantaalla 1977 pidettyjen asuntomessujen rivitaloihin ja niissä on 65 huoneistoa.

– Ne ovat teknisesti huonossa kunnossa ja peruskorjauksen hinta olisi lähellä uuden rakentamista. Päädyimme siihen, että haetaan purkulupaa, perustelee VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski

Purettavat rakennukset ovat ruotsalaisia puuelementtitaloja, ja ne on arvioitu kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi rakennuksiksi. Sekään ei pelasta rakennuksia, koska korjattavaa olisi liikaa. Ojankosken mukaan huoneistojen putkistot pitäisi uusia ja eristys on kehno. Huoneistojen kylmyydestä on myös valitettu.

– Ne ovat kuin harakanpesiä.

Asunnoissa tehtiin peruskorjaus 1995, jolloin vaihdettiin muun muassa ikkunat ja uusittiin ulkovuoraus sekä keittiöt.

Asunnoista jo osa on tyhjillään ja helmikuun alussa loput asukkaat saavat vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen. Huoneistojen pitää olla tyhjiä elokuun lopussa.

– Asuntoja voi vielä vuokrata tilapäisasunnoiksi muun muassa putkiremontin ajaksi. Siksi kohde näkyy vielä verkossa. Kohde poistetaan vuokrauksesta kesäkuun alussa, Ojankoski kertoo.

VAV tarjoaa jokaiselle asukkaalle ensisijaisesti vain yhtä hakutoiveen mukaista asuntoa. Luhtimäki 1:ssä 36 vuotta asunut Toivo Sinikorvella ei ole suuria odotuksia korvaavasta asunnosta.

– Tuskin samanlaista löytyy mistään.

Hän on perheineen viihtynyt asuntomessutaloissa loistavasti.

– Tästä on tullut koti. Onneksi saa vielä kesän viettää täällä.

VAV:lla ei ole suunnitelmia siitä, mitä purettavien talojen tilalle tehdään.

– Olemme käyneet kaupungin kanssa keskusteluja ja kaupunki haluaa tutkia aluetta ennen päätöksiä, Ojankoski kertoo.

Ojankoski toteaa, että ensisijaisesti VAV korjaa kohteitaan, mutta aina se ei ole mahdollista. VAV on aiemminkin purkanut asuntoja Tikkurilan Orvokkirinteessä ja Mikkolan Marsinkujalla. Niissä molemmissa tilalle rakennettiin uusia asuntoja.

Vireillä on purkuhankkeita Myyrmäen Kivikirveenkujalla ja Havukosken Hakopolulla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut