Luksusyrittäjä kehuu Suomea entistä tasokkaammaksi: "Kun Lamborghini nähtiin ensimmäisen kerran Helsingissä, se päätyi Iltalehteen"

Carola Broms haluaa, että sisustustuotteet ovat laadukkaita, elegantteja, ajattomia ja värintäyteisiä. - Laadun ymmärtää parhaiten, kun sen näkee omin silmin, Broms sanoo. Hanna Lindell

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sisustussuunnittelija ja yrittäjä Carola Broms teki uuden aluevalloituksen viime syksynä ja ryhtyi luksusbrändien maahantuojaksi. Broms pääsi tuomaan Suomeen myyntiin sisustuksen italialaiset luksusbrändit FENDI Casan ja Bentley Homen.

Nyt Carola Bromsin ja hänen aviomiehensä Antti Mikkosen yrityksen Nemus Luxury Interiorsin näyttelytila eli showroom Helsingin Ullanlinnassa on tiettävästi ainoa paikka Suomessa, jossa voi tutustua kyseisiin tuotteisiin.

– Suosittelen käymään paikan päällä, sillä brändien laadun ymmärtää parhaiten omin silmin, Broms kutsuu.

Hän on vakuuttunut, että vaatimattomien kuluttajien maana tunnettu Suomi on viimein valmis luksukselle. Broms muistaa hyvin ajan, jolloin niin ei ehkä vielä ollut.

– Kun Lamborghini nähtiin ensimmäisen kerran Helsingissä, se päätyi Iltalehteen. Nykyään Bulevardi on täynnä Ferrareita. Helsinki on kansainvälistynyt, ja myönteiset asenteet luksusmerkkejä kohtaan ovat tihkuneet ulkomailta myös meille, Broms sanoo.

Yrittäjäpariskunta päätti jo varhaisessa vaiheessa, että heidän asiakkailleen ei tarjottaisi valkoisia koteja tai ratkaisuja, jotka tuntuisivat kuluneilta jo viiden vuoden päästä.

Se mietitytti, onko omalle tyylille riittävästi kysyntää Suomessa.

– Epäröin oman suunnittelutoimiston avaamista, sillä Suomea pitkään hallinnut skandinaavinen minimalismi ei kuulu estetiikkaani. Olen kiinnostunut keskieurooppalaisesta eleganssista, johon kuuluvat värit, runsaus ja erilaiset tekstuurit. Kun suomalainen harmaus alkoi vihdoin väistyä, tiesin, että aikani oli koittanut, Carola Broms kertoo.

Ja koska kyse on luksuksesta, on myös ostotapahtuma joskus aika tavalla tavanomaisesta poikkeava. Carola Broms kertoo jopa vieneensä erään asiakkaansa paikan päälle Italian tehtaille asti etsimään juuri hänelle sopivia ratkaisuja.

Myynnissä olevia kalusteita voivat muutkin kiinnostuneet käydä katsomassa Ullanlinnassa keskiviikosta perjantaihin, sekä yksityisellä varauksella maanantaisin, tiistaisin ja lauantaisin.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut