Luistelukenttien jäädytys aloitettiin Vantaalla, Petikossa tykitetään hiihtolatua

Kartanonkosken tekojääkentän jäädytys aloitettiin marraskuussa. Arkisto/Marjo J. Rämö

Marika Lumme

Vantaalla jäädytetään parhaillaan useampaa luistelukenttää. Vantaan liikuntapäällikkö Jari Lärkan mukaan jäädytys on aloitettu tänään tiistaina muun muassa Rajakylän, Hakunilan, Tikkurilan urheilupuiston ja Kaivokselan kentillä.

Vantaalla on päässyt jo luistelemaan tekojääkentillä Martinlaaksossa, Hiekkaharjussa, Korsossa ja Kartanonkoskella. Näitä kenttiä on myös tarkoitus suurentaa, jos sää vain jäädytystyöt mahdollistaa.

– Tämä on erittäin haastava vuosi. Kentillä ei ole lunta ja hyvä kun on maa roudassakaan. Moni voi ajatella, että järjetöntä touhua, mutta aloittelemme kuitenkin, Lärka sanoo.

Jos sää pysyy pakkasen puolella, Lärka arvioi, että loppuviikosta Vantaalla voidaan luistella tekojäiden lisäksi myös useammalla jäädytetyllä hiekkakentällä.

Hiihtolatuja tehdään parhaillaan Hakunilassa ja Petikossa. Lumitykit ovat puhaltaneet maanantai-illasta asti.

– Petikossa on 200 metriä latua tällä hetkellä, hän kertoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ulkojääkausi alkaa Vantaalla – Täällä pääsee luistelemaan  22.11.2019 11:26
  2. Luistelukausi tekojäillä aukeaa ensi viikolla 16.11.2019 6:00
  3. Vantaan tekojääkenttien jäädytys alkaa aikaisintaan ensi viikolla – lämpimät kelit viivästyttävät jäädytystyötä 10.11.2018 7:35

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut