Matti, 74, vinkkaa, mitä kuntoilulaitteita kotiin kannattaa hankkia – Kuntoilee itse kotonaan tunteja päivässä

Kotikuntosaliin kannattaa Loukosen mielestä hankkia minimissään yksi aerobinen laite ja yksi voimalaite. Päivi Tuovinen

Tiina Örn

Pari kertaa päivässä, yhteensä jopa kolme tuntia. Se on aika, jonka Matti Loukonen, 74, liikkuu kotikuntosalissaan Vantaanlaaksossa.

Kaksikerroksisen paritalokodin alakerrasta löytyvät kuntopyörä, soutulaite, tasapainolaite, voimalaite, hiihtolaite. Niiden lisäksi kuntoilutilassa ovat tallessa ja esillä Loukosen kilpapyörät.

– Moni kysyy ensimmäistä kertaa meille tullessaan, että käytätteks te näitä laitteita ihan oikeasti, Loukonen kertoo.

Kysymys on hänen mukaansa ymmärrettävä.

– Eikö se tarina yleensä mene niin, että kotiin hankitaan jokin kuntolaite, kolme kuukautta kuntoillaan ihan hulluna, sitten laite siirretään parvekkeelle ja jossain vaiheessa laite on myynnissä tori.fi-sivustolla, pohtii Loukonen hymyillen.

Vantaanlaaksolaisen kotikuntosalin laitteet hankitaan huolella ja ne päätyvät myyntiin vasta kun tilalle hankitaan uudempi, nykyaikaisempi vastaava.

Kuntoiluhuoneiden ylpeys on 4 000 euroa maksanut voimalaite, jossa voi vahvistaa käytännössä kaikkia lihasryhmiä.

– Ostin laitteen messuilta. Messut ovat hyvä paikka kokeilla laitteita, arvioida niiden laatua ja kysyä myyjiltä lisätietoa.

Matti Loukosen messuilta ostama kuntoilulaite menee tarvittaessa pieneen tilaan. Loukosen kotikuntosalissa on tilaa eikä laitetta tarvitse juuri koskaan laittaa ”pakettiin”. Kuva: Päivi Tuovinen Päivi Tuovinen

Loukosta voi kutsua kotikuntosalikonkariksi. Hän hankki ensimmäisen kuntoilulaitteen kotiinsa jo 70-luvulla. Matkan varrella on tullut tehtyä myös ainakin yksi virhehankinta. Se oli halpa ja huono dippilaite.

– Halpoja parin sadan hilavitkuttimia ei kannata hankkia. Ne eivät kestä ja huonosti toimivaan laitteeseen kyllästyy nopeasti.

Kotikuntosaliin kannattaa Loukosenmielestä hankkia minimissään yksi aerobinen laite ja yksi voimalaite.

– Aerobinen laite voi olla sitten vaikka kuntopyörä tai soutulaite. Mikäli hankkisin vain yhden laitteen, varmistaisin sen olevan mahdollisimman monipuolinen.

Loukosen kodissa on hyvä ilmastointi. Kuntosalissa ilma kiertää tavallisen tuulettimen avulla.

– Christiano Ronaldon sanotaan tekevän 1000 vatsalihasliikettä päivässä, minä teen vain 500, huikkaa Loukonen istumaannousuja urakoidessaan. Kuva: Päivi Tuovinen Päivi Tuovinen

Kuntosalin ollessa kotona matka liikuntapaikalle on lyhyt.

– Kun olin vastuullisessa työssä, ajansäästö oli minulle tärkeää. Kotikuntosalilla säästää aikaa myös siinä, ettei laitteisiin tarvitse jonottaa.

Kotona kuntoilun lisäksi Loukonen muun muassa hiihtää ja pyöräilee. Kuntosali on kuitenkin ykkösvaihtoehto silloin kun keli on kehno.

Kuntosalilla käymisessä on myös sosiaalinen ulottuvuutensa. Eikö yksin puurtava kaipaa treeniseuraa?

– Jaan sosiaalisessa mediassa liikunta-aiheisia artikkeleita ja kerron myös kotona kuntoilustani. Naisilta tulee niihin usein kommenttia, että he käyvät kuntosalilla osittain myös tapaamassa muita ihmisiä. Ymmärrän toki sen puolen.

Kuva: Päivi Tuovinen Päivi Tuovinen

Aiheeseen liittyvää

  1. Suomalaiset viihtyvät kuntosaleilla pohjoismaalaisista huonoiten – "Lähes joka neljäs tuntee olonsa epämukavaksi salilla" 14.2.2020 7:12
  2. Karate toimii hyvänä kuntoiluna aikuiselle – "Tulin tänne lapseni kanssa ilman mitään taustaa ja jäin koukkuun" 7.1.2020 10:50
  3. Haasta itseäsi seniori, sanoo taitovalmentaja Ritva Enäkoski – "Ikä on myös elämysten ja oivallusten pankki" 15.11.2019 6:35
  4. Aivoinfarkti ei pysäyttänyt 90-vuotiasta Hannesta – 30 vuoden hikoilu palkittiin kuntosalin ilmaisjäsenyydellä 19.12.2019 20:00

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut