Ilmailumuseon uudeksi paikaksi on kaksi vaihtoehtoa – Ne molemmat sijaitsevat samalla suuralueella

Ilmailumuseon uusiksi tiloiksi on tällä hetkellä kaksi vaihtoehtoa.

– Olemme tehneet Vantaan kaupungin kanssa viime syksystä alkaen selvitystyötä eri vaihtoehdoista. Jatkoselvityksessä on nyt kaksi mahdollista tilaa. Ne molemmat sijaitsevat Aviapoliksen suuralueella, vahvistaa Ilmailumuseon johtaja Pia Illikainen

Museonjohtaja toivoo, että tieto uusien tilojen sijainnista voidaan julkistaa ennen kesää. Sen enempää paikasta tai tilojen luonteesta hän ei voi tässä vaiheessa kertoa. Illikainen muistuttaa, että Ilmailumuseolle tärkeää ovat hyvät erikoiskuljetusreitit.

– On mahdollista, että meillä on tulevaisuudessa Ilmavoimamuseon kanssa yhteinen kokoelmakeskus. Se ei todennäköisesti tule olemaan Vantaalla. Isoakin kalustoa pitää voida kuljettaa museon ja kokoelmakeskuksen välillä.

Kunpäätös sijainnista on tehty, kestää vielä vuosia ennen kuin näyttelytoiminta voi uudessa paikassa alkaa.

– Nyt jatkoselvityksessä olevatkaksi tilaa ovat keskenään hyvin erilaisia. Toisessa paikassa toiminta voisi alkaa noin kolmen vuoden kuluttua ja toisessa mahdollisesti vasta seitsemän vuoden päästä.

Mikäli uusi tila voidaan ottaa käyttöön vasta seitsemän vuoden kuluttua, ollaan jo lähellä vuotta 2028, jolloin nykyisten museorakennusten maa-alueiden vuokrasopimus päättyy. Museon nykyiset rakennukset ovat Suomen Ilmailumuseosäätiön omistuksessa, mutta maa-alue on vuokralla Finavialta.

Uudessa paikassa toimitilat olisivat Illikaisen mukaan museolla vuokralla. Näyttelytilojen lisäksi rakennuksessa voisi olla mahdollisuus järjestää erilaisia tapahtumia. Siellä voisi olla myös auditorio ja kokoustilaa. Kustannukset on kuitenkin laskettava tarkkaan.

– Kaikkien tilojen tulee olla meille tuottavia.

Uusien tilojen kunnostaminen ja muutto tietävät museolle miljoonien eurojen satsausta.

– Aiemmassa hankkeessa puhuttiin viidestä miljoonasta eurosta, mutta en usko sen riittävän, Illikainen toteaa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut