Tuoko lentokenttä tartuntavaaran Vantaalle?

Ovatko lentoaseman läheisyydessä liikkuvat ja matkailijoiden parissa työskentelevät vantaalaiset koronaviruksen vaaravyöhykkeellä?

– Lentokenttä tuo oman lisänsä virusten leviämisen riskiin, mutta vaikutus koskee koko pääkaupunkiseutua. Korona-viruksen osalta kyse on sattumasta, jos virus tarttuu ihmisestä toiseen epidemia-alueen ulkopuolella, toteaa Vantaan tartuntataudeista vastaava lääkäri Kirsi Valtonen torstaina aamupäivällä.

Koronavirusinfektio voi tulla kysymykseen henkilöllä, joka on oleskellut Kiinan Wuhanissa tai on ollut läheisessä kontaktissa virusta kantavan kanssa ja saa infektion mukaisia oireita: kuumetta ja hengitystieoireita.

Esimerkiksi oireet ja lentokentällä työskentely eivät merkitse kohonnutta riskiä.

Liikkellä on useita muita virusinfektiota, jotka sairastuttavat ja joiden oireet ovat samanlaisia kuin koronaviruksen aiheuttamat oireet.

– Saariselällä todetun tapauksen osalta viranomaiset ovat kartoittaneet sairastuneen matkailijan kanssa lähikontaktissa olleet, Valtonen huomauttaa.

Jos vantaalainen epäilee saaneensa koronaviruksen, on otettava yhteyttä ensisijaisesti terveysasemien puhelinpalveluun tai päivystysapuun p. 116 117.

Mikäli hoitohenkilökunta toteaa kriteereiden täyttyvän, sairastunut ohjataan Meilahteen eristyshuoneesen, josta häneltä otetaan virusnäytteet. Myös yksityiselle lääkäriasemalle hakeutuneet ohjataan Meilahteen tarpeen vaatiessa.

Jos edellä mainitut kriteerit täyttävä matkailija on lentokentällä hänet opastetaan terveydenhuollon piiriin. Kentällä ei ole lääkäri- tai terveyspalveluja.

Finavia on tuonut käsidesinfiointiainetta turvatarkastusten yhteyteen.

Muiden toimien osalta Finavia noudattaa THL:n ohjeistusta.

− Meillä on ajan tasalla oleva varautumissuunnitelma ja hyvät valmiudet ottaa tarvittavat toimenpiteet käyttöön heti, jos viranomaiset niin ohjeistavat, sanoo Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola tiedotteessa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut