Ojangon bussivarikon rakentaminen voi alkaa – KHO:lta ei tullut valituslupaa

Ojangon bussivarikkoa pitäisi päästä rakentamaan jo ennen kesää. Arkkitehtitoimisto Havas Rosberg Oy

Armi Suojanen

Uuden linja-autovarikon rakentamiselle Ojankoon ei ole enää estettä, kun korkein hallinto-oikeus jätti tutkimatta hankkeen kaavasta tehdyn valituksen. Uutta varikkoa, joka korvaa nykyisen Hakunilan varikon, suunnitellaan Pitkäsuonkujalle, lähelle Vantaan Energian jätteenpolttolaitosta ja Kehä III:sta.

Varikon rakentaminen on lykkäännyt, mutta suunnitelmat ovat jo pitkällä. Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin kertoo, että uudelle bussivarikolle saadaan rakennuslupa lähiaikoina.

– Kohde on parhaillaan toista kertaa urakkalaskennassa, koska ensimmäisellä kierroksella joulukuussa ei saatu riittävästi tarjouksia.

Westlinin mukaan urakkatarjoukset saadaan maaliskuun alussa.

– Rakennustyöt on tarkoitus käynnistää jo ennen tulevaa kesää. Varikko valmistuu kesällä 2021 hyvissä ajoin ennen syysliikenteen alkamista elokuun puolivälissä.

Bussivarikko on runsaan yhdeksän miljoonan euron hanke. Varikolle on suunniteltu paikkaa yli 200 bussille. Henkilöautopaikkojakin on yli 220 ja pyöräpaikkoja 50.

Noin 2,6 hehtaarin alueelle rakennetaan muun muassa toimisto-, sosiaali- ja taukotilat sekä korjaamo- ja pesutilaa busseille.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan uusi varikko olisi jo käytössä. Ensin sille oli vaikea löytää paikkaa ja kun se löytyi Ojangosta, yksityishenkilö ja Rajakylän Pientaloyhdistys valittivat asemakaavasta ja kaavamuutoksesta hallinto-oikeuteen. Valittajien mielestä Ojankoon tuleva bussivarikko pilaa alueen vesistöä.

Valitus ei kuitenkaan menestynyt hallinto-oikeudessa ja he hakivat valitusoikeutta korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Lopulta viime syksynä KHO päätti olla ottamatta valituslupahakemusta tutkittavaksi.

Valituskierroksen päättyminen tarkoittaa myös sitä, että Hakunilan tyhjenevän varikkoalueen paikalle suunniteltu asuinalue etenee.

Aiheeseen liittyvää

  1. Valitus bussivarikosta viivyttää muutoksia – 721 ja 731 ajavat Rautatientorille syksyyn -21 asti 30.1.2019 8:10

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut