Bussi rysäytti kahdesti kerrostalon seinään Korsossa – "Piti huutaa, että avaa ovi"

Bussi osui kerrostalon seinään, kun se yritti kääntyä. Vantaan Sanomien haastattelema Sari oli matkustajana bussissa ja otti tilanteesta videon. Hän julkaisi sen ensin Facebookiin Korso-ryhmässä.

Armi Suojanen

Bussimatkustajien matka päättyi kirjaimellisesti päin seinää Korson Metsolassa torstaiaamuna. Reitiltään harhautuneen bussin 587 kuljettaja peruutti Myyrätiellä päin kerrostalon seinää, kun hän hermostuksissaan yritti palata oikealle reitille. Mutta bussi ei mahtunut kääntymään.

Lapsensa kanssa kyydissä ollut Sari kertoo, että kuljettaja peruutti seinään kahdesti, kun hän yritti hädissään kääntää bussin. Koko aikana kuljettaja ei sanonut mitään ja ovet hän avasi vasta sitten, kun Sari huusi avaamaan ne.

– Sain huutaa kaksi kertaa, että avaa ovet, ennen kuin kuljettaja reagoi. Halusin ulos bussista enkä jäädä katsomaan sitä sekoilua.

Bussi oli noin puolillaan matkustajia ja keskivälissä oli useammat lastenrattaat. Töihin matkalla ollut Sari oli viemässä ensin 3-vuotiasta lastaan päiväkotiin ja oli tyytyväinen, ettei ollut laittanut lastaan istumaan penkille.

– Hän olisi kyllä lentänyt istuimelta, kun bussi osui seinään.

Törmäyksessä bussin takaikkuna meni pieniksi siruiksi ja ainakin yksi nuori tyttö loukkasi terävissä laseissa niskaansa.

Sari hämmästelee jälkeen päin, että muut matkustajat eivät tuntuneet tajuavan, mitä tapahtuu. Kuulokkeet korvillaan ja kännykkä käsissään he eivät seuranneet, että bussi lähti väärään suuntaan.

– Vasta sitten kun rysähti, ihmiset alkoivat tajuta, mitä tapahtuu.

587 kulkee Leppäkorvesta Korson aseman kautta Mellunmäkeen.

Linjaa liikennöi Nobina, josta kerrotaan, että kuljettajalla on meneillään harjoittelujakso. Nobinan viestintäpäällikkö Virpi Mäkitalo sanoo, että tapaus selvitetään ja turvallisuuskysymykset käydään läpi.

Matkustajan kertoman mukaan kuljettaja ei sanonut matkustajille mitään. Se ei mennyt kuljettajien ohjeiden mukaan.

– Kuljettajan velvollisuus on tarkistaa, onko loukkaantuneita ja antaa tarvittaessa ensiapua tai hälyttää apua.

Kuljettajan pitää myös ilmoittaa Nobinan liikennekeskukseen tapahtuneesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut