Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaankosken arvorakennus saa uuden alun: myllystä suunnitellaan tapahtumataloa ja sen viereen majoitustiloja

Yöpymismahdollisuus ja tapahtumakeskus Vantaankosken myllyn alueelta ja kosken kupeesta ovatkin puuttuneet. Nyt sellaisia suunnittelee vakavissaan Tilausravintola Kuninkaan Lohet Oy.

Mahdollisuus avautui, kun maanomistaja Vantaan kaupunki haki Vantaankosken myllylle uutta toimijaa 2018 Aiemman toimijan suunnitelmat hostellista ja pienimuotoisesta vesivoimalasta eivät toteutuneet, vaan päättyivät kiistaan kaupungin kanssa

Nyt puhaltavat uudet tuulet ja alueen kaavoitus on alkamassa. Tarkoituksena on, että uusi toimija ostaa myllyn nimellisellä hinnalla ja korjausvelvoitteella Maapohja vuokrataan.

Vantaan lakimies Heino Pitkänen kertoo, että julkisessa haussa oli kaksi hakukriteerit täyttänyttä kiinnostunutta toimijaa, joista toinen on vetäytynyt.

Yrittäjä ja hallituksen puheenjohtaja Timo Kauppinen Kuninkaan Lohista kertoo, että heillä on vakaa aikomus kunnostaa mylly nopeasti muunneltavaksi tapahtumakeskukseksi.

– Tilassa voisi järjestää tapahtumia autonäyttelyistä muotinäytöksiin, jopa konsertteja. Ja tietysti häitä ja muita juhlia, Kauppinen luettelee.

Hän korostaa monipuolisuutta ja korkeaa tasoa.

Kuninkaan Lohilla on jo myllyn naapurissa Vanha Viilatehdas ja Kuninkaan Kartano ravintola-, sauna- ja muine palveluineen, mutta tapahtumatalo täydentäisi palveluita.

– Se sopii meidän konseptiin.

Tapahtumataloon on tulossa tilaa noin 250 istuvalle vieraalle. Jos tapahtumassa seistään, ihmisiä mahtuu tietysti vielä enemmän.

Myös majoituspalveluilla on kysyntää. Alustavan suunnitelman mukaan majoitustilat muodostuisivat viidestä rakennuksesta sekä erillisestä aamiais- ja saunamajasta.

– Majoituspaikkoja on 40 kappaletta kahden hengen huoneita eli 80 asiakaspaikkaa, kertoo Kuninkaan Lohien toimitusjohtaja Mika Turunen

Toiveissa on, että avajaisia voitaisiin viettää jo elokuussa 2021.

– Tämä on meille mittava investointi, Kauppinen sanoo.

Myllyn tontilta on tarkoitus purkaa navetta ja Kanniston talo. Myös pilaantunutta maata pitää puhdistaa. Alueella on lisäksi tehtävä arkeologisia tutkimuksia ennen rakentamista.

Tontin alue on osa valtakunnallisesti merkittävää maisema-aluetta, ja se on suojeltu Vantaan yleiskaavassa kyläkuvallisesti arvokkaana alueena.

Myllyn läheisyydessä kulkee Kehä III ja paikka on yli 60 desibelin lentomelualuetta.