Oikeus mätkäisi United Brotherhoodille ja Bad Unionille väliaikaiset toimintakiellot

United Brotherhoodin kokoontumistiloihin Helsinkiin tehtiin kotietsintä viime syyskuussa. Poliisi

toimitus

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi 24. tammikuuta United Brotherhoodin ja sen alajärjestö Bad Unionin väliaikaisiin toimintakieltoihin, kertoo Poliisihallitus tiedotteessa. Poliisi valvoo käräjäoikeuden toimintakieltojen toteutumista. Valvonnan käytännön toteuttamisesta on valmisteilla ohjaava kirje, joka toimitetaan poliisin yksiköihin sen valmistuttua. Tavoitteena on, että tämä tapahtuu viimeistään 27. tammikuuta. Kirje on julkinen ja se julkaistaan poliisin verkkosivulla sen jälkeen, kun se on toimitettu yksiköihin. Kanteen järjestöjen lakkauttamisesta nostivat Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston erikoissyyttäjä ja Poliisihallitus 6. syyskuuta 2019.

Keskusrikospoliisi viestitti alkuviikosta, että se on saamassa valmiiksi laajan järjestäytyneeseen rikollisryhmään eli United Brotherhoodiin liittyvän esitutkinnan. Syyskuun alussa poliisi teki laajan operaation United Brotherhoodia vastaan, viranomaiset tekivät tuolloin suuria kotietsintäoperaatioita eri puolilla Suomea. Erilaisia poliisioperaatioita oli reilun viikon aikana Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Joensuussa ja Vantaalla. Kotietsintöjä tehtiin myös Tuusulassa ja Porvoossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.