Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiihkeä kokousväki valitsi Jussi-ehdokkaat – viisi leffaa kisaa parhaan elokuvan tittelistä

Filmiauran asiantuntijaraati on valinnut vuoden 2019 kotimaisten elokuvien Jussi-ehdokkaat. Tiedotteen mukaan ehdokkaat valittiin kokouksessa 21. tammikuuta kiihkeiden keskustelujen ja äänestyksien päätteeksi. Jussi-ehdokkuuksia sai 19 eri elokuvaa. Eniten ehdokkuuksia saivat elokuvat Aurora, 13 ehdokkuutta, ja Koirat eivät käytä housuja, 9 ehdokkuutta.

Ehdokkuuksia saivat myös elokuvat Tottumiskysymys (4), Tuntematon mestari (4), Diva Of Finland (3), Olliver Hawk (2), Baby Jane (2), Iron Sky: The Coming Race (2), Vedenneito (1), Aatos ja Amine (1), V eeran maaginen elämä (1), Marian Paratiisi (1), Olen suomalainen (1), Äiti (1), Risto Räppääjä ja pullistelija (1), Onko sulla nälkä? (1), Kaksi ruumista rannalla (1), Keppi (1) ja Täydellinen joulu (1).

Filmiauran tiedotteessa kotimaisen elokuvan vuotta 2019 kuvaillaan värikkääksi ja monimuotoiseksi. Ensi-iltoihin kuuluivat niin suuren budjetin tieteisseikkailu ja koominen sarjakuvafilmatisointi kuin kaksi Lappiin sijoittuvaa kasvukuvausta, unohtamatta lastenelokuvaa ja elämäkerrallista draamaa. Pitkä suomalaiselokuva myös hyväksyttiin Cannesin festivaalien ohjelmistoon tiukan seulan läpi.

Jussi-ehdokkaat valitsee vuosittain vaihtuva, ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati yhdessä Filmiauran hallituksen kanssa. Jussi-patsaat jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ja lopulliset voittajat valitsee Filmiauran jäsenistö suljetulla lippuäänestyksellä.

Jussi-gaala järjestetään 20. maaliskuuta, gaala televisioidaan suorana lähetyksenä Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallista MTV3-kanavalla. Yleisö voi valita oman suosikkielokuvansa, jolle jaetaan kunniakirja. Yleisön suosikkielokuvan äänestys on käynnissä 18. helmikuuta–18. maaliskuuta osoitteessa elisa.fi/jussit.