Onko nyt vantaalaisen Catharina Zühlken vuoro? – UMK-finaalissa 6 kilpailijaa

Catharina Zühlke haluaa päästä Suomen edustajaksi euroviisuihin. Arkisto/Leena Koivisto

Armi Suojanen

Uuden musiikin kilpailun finalistit on valittu ja heidän joukossaan on myyrmäkeläinen Catharina Zühlke kappaleella Eternity Finalistikappaleet valitsi UMK-ammattilaisraati yli 400 hakemuksen joukosta.

Kilpailun voittaja lähtee edustamaan Suomea Hollannin Rotterdamissa pidettävään Eurovision laulukilpailuun toukokuussa.

Jokaisella UMK-finaalikappaleella on oma julkistuspäivänsä. Ensimmäinen julkaistaan perjantaina 24. tammikuuta ja seuraavat 27., 28., 29., 30. ja 31. tammikuuta. Zühlken esittämä laulu julkaistaan viimeisenä.

Laulujen julkaisuajankohta on keskiyöllä Yle Areenassa, Spotifyssa, Deezerissä ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa.

Suomen euroviisuedustaja valitaan lauantaina 7. maaliskuuta suorassa UMK-lähetyksessä Tampereen Mediapoliksessa. Katsojat voivat äänestää suosikkiaan suoran lähetyksen aikana. Lisäksi kansainvälinen raati antaa kappaleille ja esityksille pisteet. Voittajan ratkaisevat yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.

Catharina Zühlke pääsi UMK:n finaaliin myös 2017, jolloin hän tuli toiseksi kappaleella Perfect Villain Suomen euroviisuedustajaksi valittiin silloin Norma Johnin Blackbird

Nyt euroviisuedustajan paikasta kisaavat Zühlken kanssa Tika, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M ja Sansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.