Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kilpailukiellon saanut kiusaajavalmentaja sai potkut helsinkiläisseurasta – "Olemme järkyttyneitä"

Käyttäytymisellään ja valmennustavallaan kohua herättänyt muodostelmaluistelun valmentaja on vapautettu työvelvoitteesta.

Asia on pyörinyt julkisuudessa viime päivinä Ylen kerrottua laajassa jutussa perjantaina luistelijoiden järkyttäviä kokemuksia.

Luisteluseuran hallituksesta vahvistettiin Helsingin Uutisille maanantaina, että kilpailukiellon Taitoluisteluliitolta saanut muodostelmaluistelun päävalmentaja on vapautettu työntekovelvoitteesta toistaiseksi.

– Helsinkiläisseura muodostelmaluistelun valmennuksesta vastaa toistaiseksi muu valmennustiimi, hallituslähde kertoo HU:lle.

– Suomen Taitoluisteluliitto on ilmoittanut 17.1.2020 seuran hallitukselle päätöksestä, jolla liiton kurinpitolautakunta on antanut seuran muodostelmaluistelun valmentajalle varoituksen ja muodostelmaluistelun päävalmentajalle kahdentoista kuukauden mittaisen liiton alaista kilpailutoimintaa koskevan kilpailukiellon. Päätökseen tutustumisen jälkeen hallitus päätyi kokouksessaan vapauttamaan valmentajan työntekovelvoitteesta, seurasta taustoitetaan.

Helsinkiläinen taitoluisteluseura vastaa myös julkisuudessa esiintyneisiin arvioihin, ettei seurassa olisi suhtauduttu tilanteeseen ja epäilyihin riittävällä vakavuudella.

– Viime kevään seurakyselyssä nousi esiin epäily, johon uusittu hallitus lähti reagoimaan. Saimme selvityspyynnön Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnalta syys–lokakuussa, ja vastasimme siihen. Epäilyjen tultua uusitun hallituksen tietoon muutimme heti toimintamallejamme ja tarkensimme valmennuksen ja johtamisen rakenteita. Kaikki nykyisen hallituksen tietoon tulleet asiat on käsitelty ja tullaan käsittelemään asianmukaisesti, seuran hallituksesta kerrotaan.

Julkisuudessa on viime päivinä epäilty, että kilpailumenestyksen tavoittelussa olisi toisinaan unohdettu nuorten urheilijoiden henkinen hyvinvointi. Muodostelmajoukkueissa on mukana myös hyvin nuoria luistelijoita.

– Meille on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen lapsi, nuori, valmentaja ja toimihenkilö voi harrastaa ja toimia turvallisessa ympäristössä. Kurinpitolautakunnan päätöksen mukaan näin ei ole kaikkien osalta käynyt. Olemme järkyttyneitä esille nousseista tapahtumista ja hyvin pahoillamme niiden puolesta, jotka ovat joutuneet kohtaamaan julkisuudessa ja raportissa esille nousseita asioita. Olemme myös pahoillamme, että tällaista on päässyt tapahtumaan omassa seurassamme, taitoluisteluseurasta todetaan.

Seuran mukaan heille on ensiarvoisen tärkeää, että työtä tehdään lasten ja nuorten hyväksi ja heidän ehdoillaan.

– Haluamme seuran hallituksen puolesta painottaa, että seurassamme on nollatoleranssi häirinnälle, kiusaamiselle ja syrjinnälle.

– Luisteleville lapsille, nuorille sekä heidän vanhemmilleen annamme lupauksemme, että seura on turvallinen paikka harrastaa nyt ja jatkossakin. Tämän eteen olemme tehneet ja tulemme tekemään seurassa ja hallituksessa jatkuvasti töitä, seurasta painotetaan.

Taitoluisteluseura viestittää, että se haluaa kiittää niitä rohkeita henkilöitä, jotka ovat nostaneet nämä epäkohdat esille.

– Kannustamme seurayhteisöämme jatkossakin avoimeen ja rohkeaan keskusteluun. Yhdessä rakennamme entistä vahvempaa taitoluistelukulttuuria ja seuratoimintaa.

Myös entinen yksinluistelija Kiira Korpi otti asiaan kantaa viikonloppuna sosiaalisessa mediassa sekä postauksin että videolla.

– Kenellä on vastuu siitä, että lapsia ja nuoria kohdellaan inhimillisesti ja hyvin urheiluharrastuksissa? Korpi kysyi.