Mielipide: Hiihtokisan järjestäminen keinolumille ei ole järkevää

Kirjoittaja kysyy, onko kansataloudellisesti ja ilmastollisesti viisasta tehdä talvi keinotekoisesti. Arkisto/Esa Arvekari

toimitus

Vantaalainen kaupunginvaltuutettu siirtäisi hiihtokisojen järjestämisen alueille, joilla talviset olosuhteet tarjoutuvat luonnollisesti, sen sijaan että rakennetaan tarvittava maasto keinolumen avulla.

Vantaalla järjestettiin 14.–15. tammikuuta maastohiihdon Suomen cup -kilpailut.

Arvostan latumiesten työtä ja rakastan hiihtämistä. Toivon meidän kuitenkin jatkossa tarkemmin miettivän, onko järkeä keinotekoisesti tehdä talvea, jos sitä ei oikeasti ole?

Ei ole kansantaloudellisesti eikä ilmastollisesti viisasta tehdä keinotekoista lunta ja kuljettaa sitä paikkakunnalta toiselle. Jos taivaalta tulee vettä ja lämpötila on +6 eikä luonnonlunta ole, niin silloin kisat pitää siirtää paikkakunnalle, jossa luonto tarjoaa talvilajille sopivat olosuhteet.

Ulla Kaukola kaupunginvaltuutettu (sd.)

Aiheeseen liittyvää

  1. Vesisade piinaa myös toista kilpailupäivää Hakunilassa – "Kisat pystytään menemään läpi" 15.1.2020 10:59
  2. Suomen cupin kisalatu syntyy metsän keskelle kovalla työllä – lumitykit laulavat Hakunilassa vuorokauden ympäri, jotta latu ei lopu kesken 11.1.2020 6:00

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut