Päällikkö lupaa: Väistötiloissa toimiva poliisi partioi tuttuun tapaan Tikkurilassa ja näkyy "tiettyyn aikaan tiettyjen ravintoloiden edessä"

Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Kari Rantala noudattaa valoisassa portaikossa lapulle kirjoitettua neuvoa: Pidä kiinni kaiteesta. Kehotus ei ole ainut turvallisuuteen liittyvä ohjeistus lentoaseman lähellä sijaitsevassa rakennuksessa, joka toimittaa pääpoliisiaseman virkaa, kunnes uusi poliisitalo valmistuu. Johanna Erjonsalo

Tiina Örn

Itä-Uudenmaan pääpoliisiasema siirtyi Tikkurilasta sijaitsevasta rakennuksesta sisäilmaongelmien takia väistötiloihin lähelle lentoasemaa Osoitteessa Rahtitie 1 hoidetaan niin rikosilmoitusten vastaanotto, kuulustelut kuin asetarkastukset.

Poliisitalon tyhjeneminen ei tarkoita, etteikö poliisi näkyisi tuttuun tapaan myös Tikkurilassa. Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Kari Rantalan sanojen mukaan poliisi partioi kuten aiemmin ja näkyy myös edelleen tuttuun tapaan siellä, missä on odotettavissa hämminkiä, esimerkiksi "tiettyyn aikaan tiettyjen ravintoloiden edessä Tikkurilassa".

Kielotien varteen jäi edelleen poliisivankila ja tekninen tutkinta. Poliisivankilan tiloissa on tehty korjauksia, jotta toimintaa voidaan siellä jatkaa. Lupapalvelut pysyvät Dixissä.

Rahtitienväliaikainen poliisiasema on keskellä Lentokentän kaupunginosaa. Alueella risteilee teitä ja jalankulku on hankalaa. Poliisiasemalle tullaan isosta portista, joka tuo mieleen teollisuusalueen. Rantala toteaa, ettei sijainti ole paras mahdollinen.

Junalla pääsee Lentoaseman pysäkille, josta on poliisitalolle vielä noin kilometrin kävelymatka. Talon pihassa on parkkipaikkoja, mutta niitä ei ole yhtä paljon kuin Tikkurilan poliisitalon luona.

Väistötiloissa tulee käymään paljon asiakkaita. Tavallisena arkipäivänä Vantaan pääpoliisiasemalla tehdään paikan päällä keskimäärin noin 70 rikosilmoitusta. Ruuhkapäivinä maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin määrä voi kohota jopa sataan.

Rantala korostaa, etteivät väistötilat ole samassa paikassa kuin jo pitkään Lentokentän kaupunginosassa toiminut Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisin palvelupiste, joka on osoitteessa Lentäjäntie 1 B.

Poliisin käytössä on Rahtitien kiinteistössä kaksi kerrosta ja autotallitilat. Kuva: Johanna Erjonsalo Johanna Erjonsalo

Väistötiloissa toimitaan, kunnes Vantaalle saadaan uusi poliisitalo.

– Muutaman vuoden kuluttua meille valmistuu Suomen hienoin poliisitalo, toteaa Rantala.

Toteamusta ei voi kutsua lupaukseksi, sillä viime kädessä päätöksen rakentamisesta tekee poliisin toiminnasta vastaava sisäministeriö. Rantala kuitenkin pitää uuden pääpoliisiaseman tuloa Jokiniemeen hyvin todennäköisenä jo siksi, että pääpoliisiasema toimii väistötiloissa.

Itä-Uudenmaan poliisin uudelle pääpoliisiasemalle on varattuna tontti keskusrikospoliisin naapurista. Sijainti on Rantalan mukaan ihanteellinen.

–  Keskittymä tuo synergiaetua ja lisää toiminnan turvallisuutta.

Väistötilojenkehnohko sijainti vahvistaa Rantalan toivetta siitä, että uusi pääpoliisiasema valmistuisi suunnitellussa aikataulussa vuonna 2024. Poliisipäällikkö kuvailee, millainen talo Jokiniemeen on suunnitteilla:

– Poliisitalosta tulee uuden konseptin mukainen yksikerroksinen rakennus, jossa ei ole lainkaan maanalaisia tiloja. Tiloissa pyritään muunneltavuuteen.

Vastaava uuden konseptin mukainen poliisitalo rakennetaan myös Tampereelle.

Jokiniemen poliisitalon rakentaminen alkaa poliisivankilan rakentamisella. Se varmistaa, että myös putkatilat saadaan mahdollisimman pian pois Kielotien rakennuksesta.

Kari Rantala esittelee Rahtitien asiointipistettä, jossa otetaan vastaan rikosilmoituksia. Kuva: Johanna Erjonsalo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Poliisi poimi Vantaan viikonvaihdeliikenteestä rattijuoppoja
 2. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 3. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 4. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 5. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 8. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 9. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 10. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 11. Vainio 30.5.
 12. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 13. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 14. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 15. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 4. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 5. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 6. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 9. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 10. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 11. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.