Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päällikkö lupaa: Väistötiloissa toimiva poliisi partioi tuttuun tapaan Tikkurilassa ja näkyy "tiettyyn aikaan tiettyjen ravintoloiden edessä"

Itä-Uudenmaan pääpoliisiasema siirtyi Tikkurilasta sijaitsevasta rakennuksesta sisäilmaongelmien takia väistötiloihin lähelle lentoasemaa Osoitteessa Rahtitie 1 hoidetaan niin rikosilmoitusten vastaanotto, kuulustelut kuin asetarkastukset.

Poliisitalon tyhjeneminen ei tarkoita, etteikö poliisi näkyisi tuttuun tapaan myös Tikkurilassa. Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Kari Rantalan sanojen mukaan poliisi partioi kuten aiemmin ja näkyy myös edelleen tuttuun tapaan siellä, missä on odotettavissa hämminkiä, esimerkiksi "tiettyyn aikaan tiettyjen ravintoloiden edessä Tikkurilassa".

Kielotien varteen jäi edelleen poliisivankila ja tekninen tutkinta. Poliisivankilan tiloissa on tehty korjauksia, jotta toimintaa voidaan siellä jatkaa. Lupapalvelut pysyvät Dixissä.

Rahtitienväliaikainen poliisiasema on keskellä Lentokentän kaupunginosaa. Alueella risteilee teitä ja jalankulku on hankalaa. Poliisiasemalle tullaan isosta portista, joka tuo mieleen teollisuusalueen. Rantala toteaa, ettei sijainti ole paras mahdollinen.

Junalla pääsee Lentoaseman pysäkille, josta on poliisitalolle vielä noin kilometrin kävelymatka. Talon pihassa on parkkipaikkoja, mutta niitä ei ole yhtä paljon kuin Tikkurilan poliisitalon luona.

Väistötiloissa tulee käymään paljon asiakkaita. Tavallisena arkipäivänä Vantaan pääpoliisiasemalla tehdään paikan päällä keskimäärin noin 70 rikosilmoitusta. Ruuhkapäivinä maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin määrä voi kohota jopa sataan.

Rantala korostaa, etteivät väistötilat ole samassa paikassa kuin jo pitkään Lentokentän kaupunginosassa toiminut Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisin palvelupiste, joka on osoitteessa Lentäjäntie 1 B.

Väistötiloissa toimitaan, kunnes Vantaalle saadaan uusi poliisitalo.

– Muutaman vuoden kuluttua meille valmistuu Suomen hienoin poliisitalo, toteaa Rantala.

Toteamusta ei voi kutsua lupaukseksi, sillä viime kädessä päätöksen rakentamisesta tekee poliisin toiminnasta vastaava sisäministeriö. Rantala kuitenkin pitää uuden pääpoliisiaseman tuloa Jokiniemeen hyvin todennäköisenä jo siksi, että pääpoliisiasema toimii väistötiloissa.

Itä-Uudenmaan poliisin uudelle pääpoliisiasemalle on varattuna tontti keskusrikospoliisin naapurista. Sijainti on Rantalan mukaan ihanteellinen.

–  Keskittymä tuo synergiaetua ja lisää toiminnan turvallisuutta.

Väistötilojenkehnohko sijainti vahvistaa Rantalan toivetta siitä, että uusi pääpoliisiasema valmistuisi suunnitellussa aikataulussa vuonna 2024. Poliisipäällikkö kuvailee, millainen talo Jokiniemeen on suunnitteilla:

– Poliisitalosta tulee uuden konseptin mukainen yksikerroksinen rakennus, jossa ei ole lainkaan maanalaisia tiloja. Tiloissa pyritään muunneltavuuteen.

Vastaava uuden konseptin mukainen poliisitalo rakennetaan myös Tampereelle.

Jokiniemen poliisitalon rakentaminen alkaa poliisivankilan rakentamisella. Se varmistaa, että myös putkatilat saadaan mahdollisimman pian pois Kielotien rakennuksesta.

Kari Rantala esittelee Rahtitien asiointipistettä, jossa otetaan vastaan rikosilmoituksia. Kuva: Johanna Erjonsalo.