Palohälytys ajoi ensi-iltayleisön ulos – kaikki tajusivat heti, mistä oli kyse

Tikkurilan lukion musikaalinäytös keskeytyi palohälytyksen vuoksi. Arkisto/Veera Visuri

Armi Suojanen

Tikkurilan lukion Kivisen taivaan alla -musikaalin esitys maanantaina oli edennyt hieman yli puolivälin, kun palokellot pärähtivät soimaan. Auditorion yleisö siirtyi rauhallisesti ulos automaattikuulutuksen saattelemana. Paniikkia lähes 300-päisen yleisön keskuudessa ei syntynyt.

– Kaikki tajusivat heti, että hälytyksen aiheutti savukone, kertoo lukion rehtori Marianne Heikkilä

Hälytyksestä lähti automaattisesti tieto pelastuslaitokselle, josta käytiin tarkistamassa tilanne ja nollamassa hälytyslaite.

Laite reagoi savukoneen tupruttamaan savuun, koska auditorion silmukka oli unohtunut päälle.

– Aiemmin päivänäytöksessä se oli otettu pois päältä, Heikkilä sanoo.

Heikkilän mukaan yleisön ei tarvinnut värjötellä ulkona pitkää aikaa, vaan esitystä päästiin jatkamaan muutamien minuuttien yllätysväliajan jälkeen.

Tikkurilan lukion Kivisen taivaan alla -musikaali sai maanantaina uusintaensi-illan. Lukion omaa tuotantoa oleva esitys on tehty vuosia aiemmin, mutta nyt ilmastonmuutokseen liittyvä esitys on päivitetty.

Musikaalin voi nähdä vielä 14.–17. tammikuuta. Noin 75 minuuttia kestävät esitykset alkavat kello 19. Liput maksavat 15 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.