Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kielotien poliisitalon tyhjeneminen jatkuu – Rikosilmoitusten vastaanotto siirtyy pois Tikkurilasta keskiviikkona

Itä-Uudenmaan pääpoliisiaseman henkilökunta muuttaa Kielotiellä Tikkurilassa sijaitsevasta poliisitalosta väistötiloihin Lentokentän kaupunginosaan osoitteeseen Rahtitie 1. Rikosilmoitusten vastaanotto avataan Rahtitiellä keskiviikkona 15. tammikuuta.

Tikkurilan poliisitalo tyhjennetään remontin ja sisäilmaongelmien vuoksi Rakennuksessa jatkavat toimintaansa vain poliisivankila ja tekninen tutkinta.

Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Kari Rantalan mukaan poliisivankilassa on tehty kunnostustöitä, jotta tilojen käyttöä voidaan jatkaa kunnes Itä-Uudenmaan pääpoliisiaseman uudet tilat valmistuvat Jokiniemeen Keskusrikospoliisin naapuritontille.

Putkat ovat siis jatkossakin Tikkurilassa. Myös poliisin lupapalvelut hoituvat Dixissä, mutta kaikki muut toiminnot siirtyvät portaittain Rahtitielle. Rikosilmoitusten vastaanoton lisäksi myös kuulustelut tapahtuvat Rahtitien toimipisteessä. Rahtitie 1:n väistötilassa työskentelee keskiviikosta alkaen noin 400 Itä-Uudenmaan poliisin työntekijää.

Tilastojen valossa Rahtitielle käy päivittäin monen asiakkaan matka. Vaikka rikosilmoituksen voi tehdä myös netissä,Tikkurilan poliisiasemalla on paikan päällä tehty päivittäin keskimäärin noin 70 rikosilmoitusta. Maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin rikosilmoituksia on tehty "luukulla" keskimäärin 100.

Rahtitien väliaikainen poliisiasema sijaitsee lentoaseman terminaalien välittömässä läheisyydessä. Rantala myöntää, ettei paikan saavutettavuus ole paras mahdollinen.

– Rahtitien toimipisteeseen on hankala tulla, jos liikkuminen on vaikeaa, eikä ole omaa autoa.

Lähin julkisen liikenteen pysäkki on Lentoaseman juna-asema. Rahtitien poliisiasemalle pääsee parhaiten, kun nousee Lentoaseman juna-asemalta ylös terminaalien puoleisesta päästä.

Rahtitiellä ei ole aiemmin ollut poliisin asiointipistettä, mutta Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisin palvelutoimisto on jo pitkään toiminut osoitteessa Lentäjäntie 1. Palvelutoimistosta on haettu muun muassa pikapasseja.

Rantala toivoo poliisin onnistuvan viestimään, etteivät väistötilat ole samassa paikassa kuin missä poliisin lentoaseman palvelupiste toimii.

Pääpoliisiasema on Rahtitien väistötiloissa kunnes Itä-Uudenmaan poliisin uusi pääpoliisiasema valmistuu Jokiniemeen. Rantalan mukaan uuden rakennuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2024.

– Ensimmäiseksi tontille rakennetaan poliisivankila, Rantala sanoo.