Tanssiteatteri Raatikko on tehnyt esisopimuksen tiloista Silkkitehtaalle – nykyinen kiinteistö puretaan maan tasalle

Tanssiteatteri Raatikko toimii tällä hetkellä Tikkurilassa Viertolankujalla sijaitsevassa kiinteistössä, joka tullaan purkamaan lähivuosien aikana. Marika Lumme

Marika Lumme

Tanssiteatteri Raatikko on tehnyt esisopimuksen vuokratiloista Silkkitehtaalle. Raatikko toimii tällä hetkellä Viertolankujalla rakennuksessa, joka tullaan purkamaan. Tilalle tulee asuinrakennuksia.

– Meidän tulee muuttaa kesäkuun 2021 loppuun mennessä, kertoo Raatikon teatterinjohtaja Marja Korhola

Korholan mukaan teatteriväki unelmoi suuresti tiloista Silkkitehtaalla. Tikkurilassa sijaitseva Silkkitehdas on suojeltu rakennus, jota remontoidaan parhaillaan kokonaisuudeksi, jossa on asuntoja, toimistotiloja sekä yrityksiä.

Esisopimus Silkkitehtaan tiloista syntyi viime kesänä ja on voimassa toukokuun loppuun. Korhola kertoo jo ehtineensä iloita, että tilat todella järjestyvät Silkistä. Asia on kuitenkin vielä osittain auki. Renor Oy:n kiinteistökehitysjohtaja Tomi Nurmelan mukaan toteutuminen on kiinni muun muassa rahoituksen järjestymisestä.

– Kaikkien palasten tulee olla kohdallaan. Tilat, joihin teatteria on suunniteltu, ovat täysin purkukuntoiset. Olemme esisopimusaikana laatineet kattavat muutossuunnitelmat ja selvitämme nyt markkinahinnan mitä peruskorjaus tulee oikeasti maksamaan, Nurmela sanoo.

Nurmelan mukaan esisopimus on tehty myös Teatteri Vantaan kanssa. Jos suunnitelmat toteutuvat, Raatikko tulee toimimaan kohdassa, jossa nyt on lähetyskirppis Patina. Teatteri Vantaa toimisi uudistetuissa tiloissa Silkkipolun varressa. Teatterit saisivat yhteisen sisäänkäynnin Silkkipolulle ja lähes 200 neliön lämpiön.

Remontin hinnan pelkästään teatteritilojen osalta Nurmela arvioi olevan miljoonia. Koska kyseessä on suojeltu rakennus, ei purkaminen ja uuden rakentaminen ole vaihtoehto.

– Toimiminen saman katon alla mahdollistaisi yhteistyön Teatteri Vantaan kanssa. Toimintamme täydentävät toisiaan. Raatikon ohjelmisto on suunnattu lapsille ja nuorille ja Teatteri Vantaan ohjelmisto aikuisille, Korhola sanoo.

Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Raatikko aloittaa toiminnan Silkkitehtaalla elokuussa 2021. Kaupungin valtuusto on päättänyt, että Raatikon toiminta-avustusta korotetaan, kun teatteri siirtyy uusiin toimitiloihin. Silkin vuokra tulee olemaan nykyistä vuokraa suurempi.

Korholan mukaan teatteri tehnyt töitä jo vuoden ajan löytääkseen uudet toimitilat Vantaalta.

– Vantaa on haarukoitu yhdessä kaupungin tilakeskuksen kanssa moneen kertaan. Täällä on todella vähän tiloja, jotka sopisivat teatterikäyttöön. Korhola selvittää.

Myyrmäessä sijaitseva Virtatalo on ollut yksi vaihtoehto. Korhola paljastaa pyytäneensä nykyisen kiinteistön omistajalta Rakennusliike Evälahdelta, että purettavan rakennuksen tilalle rakennettaisiin asuntojen lisäksi uusi teatteri.

– Tähän ei suostuttu, Korhola sanoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Suojellun Tikkurilan silkkitehtaan rakenteista osa pettänyt – Omistajayhtiö: "Teatterin puoleinen kulma pitäisi kokonaan purkaa" 24.1.2019 6:30

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut