Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide: Katriinan sairaalan saattohoito on ammattitaitoista ja myös omaisten jaksamisesta kannetaan huolta

Kiitollisena haluan kertoa kuinka hienoa työtä Katriinan sairaalan osasto 5:n henkilökunta tekee. Osasto 5:ssä potilas on joko saattohoidossa tai saa palliatiivista hoitoa.

Jouduin tutustumaan osaston arkeen, kun äitini joutui sinne saattohoitoon lokakuussa 2019. Hyvin pian selvisi, että joutui on väärä sana, pääsi kuvasi äidin tilannetta huomattavasti paremmin.

Jo muutamassa päivässä äidin olo koheni, sillä kivut saatiin hallintaan.

Me lapset halusimme järjestää äidille jouluruokatilaisuuden, koska ymmärsimme, ettei yhteistä joulua enää koskaan tule. Henkilökunta järjesti meille tilan, jonne toimme jouluruuat, -valot ja -koristeet. Näin saimme viettää yhteistä joulua etukäteen, viimeisen kerran.

Minulla oli mahdollisuus olla äidin tukena tällä kivikkoisella matkalla joka päivä. Kun kipulääkitys oli saatu balanssiin, kävimme välillä viettämässä muutamia tunteja kotona. Äidin voinnissa tapahtui iso käänne parempaan, joten lähdimme kotilomalle.

Äiti sai olla kotona lähes kolme viikkoa. Tuona aikana kotisairaala huolehti äidin lääkityksestä.

Palasimme osastolle, kun äiti ei enää pärjännyt kotona. Sain olla siellä läsnä ympärivuorokautisesti hänen tukenaan.

Sekä saattohoito-osaston hoitajat että lääkärit samoin kuin Vantaan kotisairaalan hoitajat ja lääkäri ansaitsevat erinomaisesta ammattitaidostaan ja empaattisuudestaan lämpimät kiitokset. Meidät omaiset huomioitiin hienosti, he jaksoivat aina tiedustella myös meidän jaksamistamme.

Kaunis kiitos.

Riitta Tattari