Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Viiden miljoonan euron rahastosta tukea Vantaan lapsiperheille – Yhtenä tavoitteena on kunnan varojen säästäminen

Kahdeksan suomalaista organisaatiota sijoittaa yhteensä viisi miljoonaa euroa pääomarahastoon, jonka varoja käytetään lasten ja nuorten syrjäytymistä ennakoivaan ja ehkäisevään toimintaan. Varoja käytetään Lapset SIB -hankkeessa, joka toimii myös Vantaalla Yksi hankkeen vastuutahoista on Vantaan kaupunki. Vantaan Sanomat uutisoi hankkeesta ensimmäisen kerran syyskuussa 2018

Vantaalla hankkeeseen liittyy Perhekumppani-toiminnan aloittaminen. Vantaan sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisten kanssa tiiviissä yhteistyössä työskentelevät perhekumppanit tukevat kohderyhmään kuuluvia perheitä. Mukanaon myös SOS-Lapsikylä.

Lapset SIB -hanke on esimerkki sijoittamisesta, jossa pyritään löytämään ratkaisuja erilaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin sekä säästämään valtion ja kuntien varoja. Hankkeen avulla syntyneet kustannussäästöt jaetaan kunnan ja rahaston sijoittajien kesken.

Sijoittajiksi Lapset SIB -hankkeeseen lähtivät mukaan muun muassa S-ryhmä (HOK-Elanto, Suur-Seudun Osuuskauppa ja S-Pankki), LähiTapiola, Sitra, Espoon kaupunki, Samfundet Folkhälsan ja Tradeka.

Lapset SIB -hankkeesta vastaa S-Pankin FIM Pääomarahastot -yhtiö yhdessä Lastensuojelun Keskusliiton ja mukana olevien kuntien kanssa.