Yrittäjä huijasi verottajalta yli 27 500 euron palautukset – 3 seikkaa vaikutti ehdolliseen tuomioon

Kuvituskuva. Arkisto

toimitus

Tuusulalainen myynnin ja markkinoinnin sekä liikkeenjohdon konsultointia ja kansainvälisen kaupan konsultointia toiminimellä harjoittanut yrittäjä on tuomittu neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeään veropetokseen syyllistyneenä. Tuomio annettiin joulun alla Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa ja se on lainvoimainen.

Yrittäjä harjoitti toiminimellä yritystoimintaa vajaan kahden ja puolen vuoden ajan vuoden 2012 alusta lähtien. Alun perin syyttäjä ajoi nykyään 44-vuotiaalle miehelle syytettä myös törkeästä kirjanpitorikoksesta, mutta syyttäjä veti sen pois vanhentuneena.

Rikos tehtiin antamalla väärää tietoa kausiveroilmoitukset kausilta 1/2013–9/2013. Ilmoitusten johdosta verottaja maksoi yritykselle arvonlisäveron palautuksia yhteensä yli 27 500 euron edestä.

Yrittäjä kertoi verottajalle maksaneensa toiselle yritykselle laskuja yli 142 200 euron edestä, mutta nämä laskut ovat olleet tekaistuja ja perusteettomia. Verottaja kuitenkin maksoi näistä yrittäjälle arvonlisäveron palautuksia.

Yrittäjä on sittemmin maksanut vääryydellä saadut summat takaisin verottajalle. Tämä ja se seikka, että yrittäjä teki yhteistyötä asian selvittämiseksi sekä yrittäjän nuhteeton rikostausta, johti siihen, että käräjäoikeus antoi miehelle tuomion ehdollisena.

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut