Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Nämä lukiolaiset viettävät lomatkin koulussa: "Niin siisti kokemus, ettei haittaa"

Muiden koululaisten viettäessä joululomaa, joukko Vaskivuoren lukion oppilaita valmistautuu pian lähestyvään ensi-iltaan kulttuuritalo Martinuksessa. Broadway-musikaali Annien Martinlaakson ensi-ilta on joululoman jälkeen torstaina 9. tammikuuta.

– Tämä on niin siisti kokemus, ettei haittaa, että loma menee näin. Tässä tulee viettäneeksi joululomaa kavereiden kanssa, toteaa Annien pääroolissa esiintyvä Venla Malinen, 18.

– On myös terapeuttista asettua, jonkun toisen kenkiin, kommentoi Onni Aflatuni

Aflatunin roolihahmon kengät kuuluvat miljardööri Oliver Warbucksille. Hän on unohtanut, miltä tuntuu olla köyhä. Orpokodissa asuva tomera Annie puhkoo Warbucksin kuplaa tuoden upporikkaan maailmaan toisista välittämistä.

Nuorten tekijöiden mielestä musikaalin teemat sopivat hyvin nyky-Suomeen, jossa ei aina osata nähdä miten hyvin asiat ovat.

– Olemme vähän unohtaneet, miltä tuntuu olla köyhä, Aflatuni, 17, pohtii.

Pääasiassa lukion 2. ja 3. vuosikurssin oppilaiden valmistautuminen musikaalia varten alkoi jo syyslukukauden alussa.

Harjoituksia on ollut viikoittain. Yksi viikonloppu syksyn jokaisesta kuukaudesta sekä syysloma pyhitettiin yhteiselle projektille.

Näyttelijöitä, tanssijoita ja laulajia produktiossa on kaikkiaan 57. Orkesteriin kuuluu 24 jäsentä.

Aflatunin mielestä hienoa on ollut se, että isossa porukassa on syntynyt yhteinen luottamus.

Se helpottaa päärooleissa esiintyvien jännitystä.

Musikaalin ohjaa teatteritaiteen maisteri Riina Salmi Hänelle kyseessä on ensimmäinen nuorisomusikaalin ohjaus. Hän kehuu nuorten asennetta:

– Kaikki ovat tosi keskittyneitä ja täysillä mukana.

Lisäksi hän pitää Vaskivuoren nuoria todella taidokkaina.

Vahvan tanssitaustan omaava Salmi sanoo tuovansa koreografi Lotta Wichmannin kanssa Vaskivuoren Annieen etenkin tanssillista näyttävyyttä.

Parhaimmillaan lavalla nähdään koko 57 näyttelijän ja tanssijan ryhmä.

Kyseessä on Vaskivuoren lukion 29. musikaali. Uutta on se, että ensimmäistä kertaa mukana on kaksi karvaista näyttelijää lukion ulkopuolelta, ranskanbulldoggit Luna ja Uffe, jotka vuorottelevat Annien löytökoiran Sandyn roolissa.