Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maria Drockila jättää kynttilät ja ryhtyy terapeutiksi – "Nyt on aika päästää irti vanhasta"

Porvoolainen yrittäjä ja julkkiskaunotar Maria Drockila vaihtaa alaa. Hän kertoi Facebook-päivityksessään ja kotisivuillaan ennen joulua, että se jää Kynttiläpajan viimeiseksi.

Kynttiläpajan vuokrasopimus Orimattilan Kehräämöllä päättyy toukokuun lopussa. Käsin valmistetut kynttilät myydään loppuun kausimyymälöissä tammikuun aikana ja mahdollisesti vielä helmikuussa Orimattilan pajalla.

Maria Drockila perusti ensimmäisen Joulupajansa Porvooseen vuonna 2001. Siitä lähtien pajoja on avattu eri puolille maata joka vuosi. Viimeisen joulun alla niitä oli 29, joista yksi Porvoossa.

– On ollut joka vuosi suuri ponnistus tehdä kynttilät, etsiä liiketilat, rekrytoida työntekijät ja kantaa taloudellista riskiä, Drockila sanoo kotisivuillaan.

Kynttiläpajan liikevaihto on ollut pari miljoonaa euroa, joista valtaosa on kertynyt joulun alla.

Drockilan yritys Maria Drockila Oy jatkaa kuitenkin toimintaansa uusin sisällöin. Hän kertoo opiskelleensa mentoriksi ja terapeutiksi vuodesta 2012. Drockila työskentelee Villa Sylissä työnohjaajana, terapeuttina, mentorina ja kouluttajana.

– Uusi ammatti ja uusi työ tarvitsevat nekin koko sydämen, joten nyt minun on aika päästää irti vanhasta.