Tässä on lukijoiden suosikki: Vapaalan valot voittivat Vantaan Sanomien jouluvalokisan

Juhani Lahtisen voittoisia jouluvaloja ehtii vielä ihailla, sillä ne palavat loppiaisen yli. Lahtisen vanhemmat ostivat Vapaalantien kotipaikan 1936. Marko Sihvonen

Armi Suojanen

Vantaan Sanomien leikkimielinen jouluvalokisa on ratkennut. Kilpailussa annettiin hieman yli 1 900 ääntä ja voittajaksi seitsemän finalistin joukossa nousi vapaalalaisen Juhani Lahtisen pihan jouluvalot. Numerolla 1 kilpaillut voittaja keräsi yhteensä 644 ääntä.

Toiseksi eniten ääniä sai numero 4 eli Jouko Paanasen lähettämä kuva jouluvaloista. Sen äänisaalis oli 453 ääntä. Kolmanneksi äänestettiin kuva numero 6, jonka lähetti Elisabet Maltseva Ääniä sille kertyi 296.

Voittajavaloja kehuttiin muun muassa näin: Kaunein kokonaisuus, upea, luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvassa! Ja näitä valoja odottaa aina joulun lähestyessä, kun käyn iltakävelyllä, tulee hymy huulille ja niistä tulee aina hyvälle mielelle.

Lahtinen, 73, hyötyikin siitä, että hänen jouluvalonsa ovat lähistön kuuluisuus, sillä paikan päällä valokokonaisuuden näkee paremmin kuin yksi kuva pystyy kertomaan. Lahtisen valot ovat ilahduttaneet ohikulkijoita Vapaalassa jo useita vuosia ja moni jää niitä ihastelemaan sekä kuvaamaan.

– Ihmisten palaute lämmittää mieltä.

Lahtinen kertoo hurahtaneensa koristevaloihin 1990-luvulla.

– Ensin oli joitakin valoja ja sitten kaveri kuittasi, että naapurilla on paremmat, Lahtinen kertaa.

No, pitihän sitä yrittää vielä hienompia ja hän jäi koukkuun.

– Naapuri antoi lopulta periksi, mutta mulle tästä tuli hobby, hän naurahtaa.

Jouluvalomestari ostaa joka vuosi jotain uutta ja uusii vanhoja. Pelkästään yhdessä tammessa on 1 500 lediä ja koko pihalla yhteensä yli 20 000 lediä.

Jouluvalokisan kaikille osallistujille sateli kehuja. Toiseksi tullutta numero 4:sta kuvailtiin muun muassa ihanaksi satumaaksi, jouluisen salamyhkäiseksi ja tunnelmalliseksi. Erään äänestäjän mielestä Leppäkorvessa sijaitsevissa valoissa on myös harmoniaa.

Kolmanneksi sijoittuneen numero 6:n valoja pidettiin tyylikkäinä, kauniina, eleganttina, upeina ja tasapainoisina. Eräs äänestäjä kiteytti jouluvaloista hienosti: Täytyy ihailla, kun ihmiset näkevät vaivaa luodakseen elämyksiä myös ulkopuolisille.

Kilpailunumero 2 sai muun muassa tällaisia arvioita: pieni on kaunista, huvimaja on soma kuin satumaailmasta, kaunein, parhaat värit.

Kilpailunumero 3:n tähteä talon korkeimmalla kohdalla kiiteltiin joulunhengen mukaisesti johdattamassa perille ja sitä, että ettei tähteä ole tainnut saada kaupasta, "itse tehty on aina parempi!". Talon jouluvaloja pidetään upeana kokonaisuutena, joka näkyy kauas – jopa junalle saakka.

Kilpailunumero 5:n äänestäjät pitävät valoja tyylikkäinä ja rauhallisina. "Ei liikaa valoa, vaan vähän hämärähyssyä".

Kilpailunumero 7:ää kommentoitiin näin: pieneenkin saa kivaa, söpö ja luo joulun tunnelmaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Jouluvalokisan finalistit ovat tässä – äänestä suosikkiasi
    21.12.2019 6:00
  2. Onko sinulla Vantaan kauneimmat tai kreiseimmät jouluvalot? - Lähetä kuva ja osallistu kilpailuun!
    6.12.2019 8:00

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut