Lukuhaaste tulee taas – Lukisitko kirjaa yhdessä jonkun toisen kanssa?

Erilaisia lukuhaasteita listalta löytyy kaikkiaan 50. Arkisto / Päivi Tuovinen

toimitus

Kuudetta kertaa käynnistyvässä Helmet-lukuhaasteessa eksytään, kirjoitetaan kirjeitä ja luetaan saamelaista kirjallisuutta. Lukuhaaste on leikkimielinen, koko vuoden kestävä lukuprojekti, jossa saa 50 erilaista tapaa valita uutta luettavaa.

Tuttuun tapaan haaste koostuu monipuolisesta kattauksesta erilaisia haastekohtia, joita löytyy listalta kaikkiaan 50. Lukuhaasteeseen on tänä vuonna tuotu mukaan myös uudenlaisia haasteita. Kohdassa 19 luetaan kirjaa yhdessä toisen kanssa, ja kohtiin 47 ja 48 haetaan kirjaparia, joiden nimet ovat hyvin samankaltaiset.

Lisäksi kohdat 4 ja 38, jotka liittyvät kirjan kanteen, on muutettu saavutettavammiksi kaikille lukijoille: vaihtoehtoinen toteutustapa on etsiä puu tai monta ihmistä kirjan kuvauksesta kannen sijaan.

Kevyempänä vaihtoehtona tarjolla on myös pieni Helmet-lukuhaaste, joka on nimensä mukaisesti pienempi, 25 kohdan lukuhaaste. Pieni lukuhaaste laaditaan erityisesti lapsille sopivista haastekohdista, mutta siihen saavat tarttua sekä pienet että isot lukijat.

Lukuhaasteen on koonnut joukko kirjastoammattilaisia, mutta suuri osa haastekohdista on saatu ehdotuksina lukuhaasteen osallistujilta. Tavoitteena on sopivassa suhteessa antaa uusia näkökulmia, innostaa ja yllättää lukija, oli hän sitten lukuhaasteen konkari tai siihen ensimmäistä kertaa tarttuva.

Aiheeseen liittyvää

  1. Finlandia-voittaja Pajtim Statovci sai yläasteella äikänmaikan myhäilemään – "Onkohan se kovin coolia, että ope sanoo luokan edessä, että sinusta voisi tulla kirjailija"
    2.12.2019 20:45
  2. Puhelin korvasi kirjan nuorten käsissä – "Ymmärtävä lukutaito on vähentynyt"
    2.2.2019 9:10

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut