Nostokurki kaatui Tikkurilassa kerrostalon ja työmaaparakin päälle – työmaan vieressä asuva Katja näki koko episodin parvekkeeltaan

Nosturin romahtamisen syitä tutkitaan. Lukijan kuva

Anniina Virtanen

Nostokurki kaatui tekeillä olevan kerrostalon päälle Tikkurilassa Lauri Korpisen kadulla maanantaina kello 9 aikaan. Katjahuomasi onnettomuuden asunnostaan.

– Menin siinä yheksän aikoihin parvekkeelle ja huomasin, kuinka tuossa tien toisella puolella olevalla rakennustyömaalla oleva nostokurki alkoi pyöriämelko hurjan näköisesti, ja sitten se jo romahtikin alas. Kuului aivan järkyttävä pamaus ja rytinä, mikä herätti meillä toisella puolella asuntoa nukkuvan pojankin, Katja kertoo Vantaan Sanomille.

Parin tunnin kuluttua viranomaiset olivat jo poistuneet paikalta.

– Tällä hetkellä ei ole enää paikalla mitään noista ja nosturi rötköttää paikoillaan siinä minne tippuikin, Katja kertoi ennen yhtätoista.

Nosturinvaakatasossa oleva varsi katkesi jakaatui rakenteilla olevan kerrostalon päälle. Nostokurki kaatui ajoradan ylitse työmaaparakkiin, jossa oli ihmisiä tauolla.

– Sellainen hyvä tuuri kävi, että kukaan ei loukkaantunut, vaikka nosturi kaatui parakin päälle. Ketään ei jäänyt alle,päivystävä palomestari Tommi Leppioja kertoo.

Nosturin kuljettaja jäi loukkuun, koska tikkaat olivat osittain sortuneet.

– Nostolava-autolle pelastettiin kuljettaja pois. Hänellä ei ollut hätää. Lähti varmuuden vuoksi sairaalaan tarkistettavaksi, mutta varsinaisia vammoja ei ollut, Leppioja sanoo.

Tilanne oli Leppiojan mukaan rauhallinen. Nosturi on edelleen kaatuneena paikalla ja työmaa alkaa raivatasitä. Pelastuslaitos on eristänyt alueen ja poliisi tutkii, mistä nosturin hajoaminen johtuu.

– En muista työurani aikana tällaista tapahtuneen. On erittäin harvinainen tilanne. On turha lähteä arvailemaan, mikä tämän aiheutti, se selviää sitten aikanaan, Leppioja toteaa.

Reilu pari viikkoa sitten Sipoon Nikkilässä sattui samankaltainen onnettomuus, kun työmaalle pystytetty nosturi kaatui rekan päälle. Tuolloinkaan henkilövahinkoja ei sattunut.

Lue lisää:Nosturiauto murentui onnettomuudessa Nikkilässä – Öljyvuoto työllisti pelastuslaitosta

Aiheeseen liittyvää

  1. Työntekijän jalka jäi puristuksiin aidan ja työkoneen väliin asfalttityömaalla Lehtisaaressa 18.10.2019 12:57
  2. Rakennustyömaalta hävisi kuparikaapelia ja työkoneita 11 000 euron arvosta –  poliisi tutkii törkeänä varkautena 27.8.2019 18:43
  3. Lähitalojen ikkunoita rikkoutui metrotyömaan räjäytyksessä Kivenlahdessa – "Turvallisuussuunnitelmat olivat asianmukaiset" 6.8.2019 10:45

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut