Yle: Omakanta-palvelu uudistuu – vanhemmat pääsevät näkemään lastensa tietoja

Sähköinen potilastietoja näyttävä Omakanta-palvelu uudistuu vuoden 2020 aikana. Uudistus tuo helpotusta erityisesti lasten vanhemmille, sillä jatkossa lasten terveystiedot näkyvät äidin, isän tai muun huoltajan Omakannassa, kertoo Yle

Omakantaa on moitittusiitä, etteivät vanhemmat ole voineet nähdä yli 10-vuotiaiden lastensa terveys- tai reseptitietoja. Jatkossa lasten tiedot näkyvät vanhemmille 18-vuotiaaksi saakka.

On kuitenkin asioita, joita nuori ei halua vanhempiensa näkevän, kirjoittaa Yle Silloin riittävän kypsäksi arvioitu nuori voi myös estää yksittäisten hoitotietojen näkymisen vanhemmille. Niitä voivat olla esimerkiksi ehkäisy tai muut nuoren arkaluonteisiksi kokemat asiat.

– Pääsääntö kuitenkin on, että kaikki tiedot ovat jatkossa saatavilla, kertoo Kelan asiakkuusvastaavaMari HolmroosYlelle

Aivan heti lasten tiedot eivät Omakannassa välttämättä kaikilla näy, sillä eri puolilla maata terveysasemien ja sairaaloiden potilastietojärjestelmät siirtyvät uuteen versioon eri aikoina.

Ylen artikkeli aiheesta on täällä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut