Myös HOK-Elanto ja K-ryhmä perivät maksua HSL:n matkalippujen latauksesta – "Palvelumaksu vaihtelee lipputyypeittäin 0,5 eurosta 2 euroon"

Matkakortin lataaminen on vuoden alussa maksullista monin paikoin. Arkisto/Johanna Erjonsalo

toimitus

Myös HOK-Elannon ja K-ryhmän kaupoissa ryhdytään vuodenvaihteen jälkeen perimään palvelumaksua Helsingin seudun liikenteen (HSL) lipuista.

Jo aiemmin oli tiedossa, että R-kioskilta matkalippunsa ostavan on vuoden alusta lähtien maksettava lipun hinnan lisäksi palvelumaksu.

K-ryhmän palvelujohtaja Petri Toivosen mukaan K-ryhmä ryhtyy veloittamaan asiakkailtaan HSL:n lippuostosten yhteydessä palvelumaksun, jolla katetaan osa lipunmyynnin K-ryhmälle aiheuttamista kustannuksista.

– Palvelumaksu vaihtelee lipputyypeittäin 0,5 eurosta 2 euroon. Vastaavanlainen palvelumaksu on yleisesti käytössä useissa lippukaupoissa, Toivonen perustelee.

Alepa-ketjun ryhmäpäällikkö Marko Lumppio, joka on HSL-integraation vastuuhenkilö koko HOK-Elannon marketkaupassa, kertoo, että myös HOK-Elanto ottaa palvelupalkkion matkakorttilatauksissa ja kertalippujen myynnissä käyttöön 1. tammikuuta.

– HOK-Elanto tiedottaa asiakkaille muutoksesta 30. joulukuuta julisteilla myyntipaikassa ja hinnat julkistetaan 1. tammikuuta myyntipäivän alkaessa, Lumppio sanoo.

Hän myös kertoo, että osana kilpailutusta HOK-Elanto vaati lipunmyynnin integroimista heidän omaan kassajärjestelmäänsä.

– Tällöin voimme laajentaa matkakorttien latausta ja matkalippujen myyntiä merkittävästi koko HOK-Elannon marketkaupan verkostoon. Nykyisin myyntipisteitä on vain noin neljäsosassa verkostoa, koska olemme riippuvaisia tällä hetkellä HSL:n myyntilaitteista. Matkalippujen myynnin laajennus koko marketkaupan verkostoomme tapahtuu vuoden 2020 aikana, Lumppio jatkaa.

Palvelumaksun taustalla on se, että HSL kilpailutti vuoden 2020 myyntipisteet sillä periaatteella, ettei se enää maksa jälleenmyyjille myyntipalkkiota 1. tammikuuta 2020 alkaen.

Myyntipisteet voivat puolestaan vuoden alusta lähtien veloittaa lipun ostamisesta palvelumaksun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut