Kolkuttaako eläkeikä ovellasi? – Muista nämä muutokset vuonna 2020

70 vuotta täyttäneet tamperelaiset saavat kirjeen koronavirukseen liittyen. Arkistokuva. Aalto Risto/ESM:n arkisto

Jari Pietiläinen

Vuodenvaihde tuo muutoksia eläkkeisiin: eläkeikä nousee ja eläkkeiden määriä korotetaan.

Alin vanhuuseläkeikä nousee vuoden 2020 alusta kolmella kuukaudella. Maksussa olevien työeläkkeiden määrää nousee ja verorahoitteisiin eläkkeisiin tehdään taso- ja indeksikorotuksia.

Ensi vuoden alusta vuonna 1957 syntyneet voivat siirtyä eläkkeelle aikaisintaan 63 vuoden ja yhdeksän kuukauden iässä. Jos alin eläkeikä tulee täyteen marraskuussa, vanhuuseläke voi alkaa aikaisintaan joulukuussa. Eläkeiän nouseminen johtuu vuonna 2017 voimaantulleesta eläkeuudistuksesta.

Työeläkeyhtiö Elon asiantuntijan mukaan alimman eläkeiän täyttyminen ei aina välttämättä ole se paras hetki jäädä eläkkeelle.

– Eläkeiän lähestyessä kannattaa pohtia, mikä on paras aika juuri oman elämän kannalta, kertoo Elon eläkeneuvontapäällikkö Satu Saulivaara työeläkeyhtiön tiedotteessa

– Asiaan voi vaikuttaa esimerkiksi puolison työura, lasten ja lastenlasten elämänvaiheet tai jopa muuttosuunnitelmat ulkomaille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut