Taloussanomat: Instrumentariumin työntekijöitä nöyryytettiin Helsingissä työpaikan koulutustilaisuudessa – "Koko tilanne oli absurdi, olen niin vihainen"

Kuvituskuva. Aalto Risto

toimitus

Marraskuussa Helsingin Savoy-teatterissa järjestetty Instrumentariumin työntekijöiden koulutustilaisuus on herättänyt järkytystä, kertoo Taloussanomat

Roadshow-nimellä kulkevassa koulutustilaisuudessa oli noin 300 henkeä. Tilaisuuden pohjatyön olivat tehneet myymäläpäälliköt yhtiön ohjeistuksen mukaisesti.

Tilaisuudessa Instru Optiikan vuonna 2018 valittu toimitusjohtaja Pasi Anttila muun muassa jakoi puhuessaan työntekijät punaisiin, keltaisiin ja vihreisiin. Anttilan kerrotaan esimerkiksi sanoneen, ettei hän toivo joidenkin "punaisten" ihmisten jatkavan yhtiössä. Tällainen puhetapa herätti hämmennystä. Anttila itse sanoo puhuneensa vain työpaikkakiusaajille.

Puheosuuden loputtua "punaisten" käskettiin siirtyä salista lämpiöön. Heitä oli vajaat 20 henkilöä, ja he joutuivat kävelemään koko salin ja johtoryhmän edestä lavalle ja sen taakse. Näin kaikki paikallaolijat näkivät, mitä väriä he edustivat.

– Se oli mielestäni julkinen nöyryytys, eräs haastateltu kuvailee Taloussanomille.

Puhuessaan "punaisille" toimitusjohtaja Anttila oli erään paikallaolijan mukaan sanonut heidän myrkyttävän yrityksen sisältä päin ja että he saavat työkaverit voimaan pahoin.

– Koko tilanne oli absurdi ja käsittämätön. Kuka haluaa johtaa firmaansa näin, nöyryyttää ihmisiä. Olen niin vihainen, sanoo koulutustilaisuudessa ollut "keltainen" optikko.

Toimitusjohtaja Anttila on ehtinyt jo pyytää tapausta anteeksi Instru Optiikan julkaisemassa tiedotteessa.

– Pyydän anteeksi ryhmäjaon toteutusta ja kovia sanavalintojani tilaisuuksissa ja otan virheistä opikseni, Anttila sanoo Ylen mukaan.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut