Tulvavesi voittaa viranomaiset – Tältä näyttää surullisen kuuluisa alikulku

Kielotien alikulku on jälleen veden peitossa. Vesi haittaa liikennettä myös Vihdintiellä Askiston kohdalla. Tiina Örn

Tiina Örn

Joulukuun runsaat sateet näkyvät tulvina myös Vantaalla. Ely-keskuksen mukaan vesi on ajankohtaan nähden selvästi tavanomaista korkeammalla.

Vesi on sulkenut Kielotien alittavan kevyen liikenteen väylän, jonka jäämisestä veden alle Vantaan Sanomat uutisoi ensimmäisen kerran jo alikulun valmistuttua pari vuotta sitten Vesi on myöshaitannut liikennettä Vihdintiellä Askiston kohdalla.

Vihdintien tulvakohta on Uudenmaan ely-keskukselle tuttu.

– Siinä kohdassa on korkean veden aikaan ensin vaarassa kevyen liikenteen väylä, ja vesi saattaa nousta myös Vihdintien ajoradalle, kunnossapitopäällikkö Tuomas Vasama ely-keskuksesta toteaa.

Vasama sanoo vastaavan tulvan toistuvan Vihdintiellä vähintään viiden vuoden välein.

– Tilanne ei ole tällä hetkellä poikkeuksellinen. Vettä on tullut niin paljon, etteivät ojat vedä eikä vesi imeydy maahan. Myös routa estää osaltaan imeytymistä.

Kuva: Tiina Örn Tiina Örn

Viranomaisilla ole juurikaan keinoja estää veden tulvimista. Pumppaaminen ei Vasaman mukaan tule kyseeseen.

– Vesimäärät ovat niin suuret, ettei minkään pumpun kapasiteetti muuta sellaista tilannetta.

Ely-keskuksesta ennustetaan lähipäivien poutasään saavan vedenpinnat kääntymään reippaaseen laskuun. Suurien tulva-alueiden kuivuminen kestää kuitenkin jopa kaksi viikkoa.

Raimo Rahikainen kuvasi aamulenkillä torstaina 19. joulukuuta Keravanjoen uudet penkat puretun padon luona. – Toivottavasti penkkojen korjaus tehdään karkeammalla kiviaineksella, jotta penkat kestäisivät tulevat tulvat, Rahikainen kirjoittaa. Kuva: Raimo Rahikainen Raimo Rahikainen

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaan kaupungin rakennuttama kävelyväylä kulkee joessa – ”Tässä on tehty jonkinlainen suunnitteluvirhe” 10.1.2018 19:37
  2. Kohutusta alikulusta paljastui turvallisuusriski: Pää voi osua siltapalkkiin 3.2.2018 7:37
  3. Uudenmaan vesistöt tulvivat nyt kuin keväisin – suurimpien tulva-alueiden kuivuminen voi kestää jopa 2 viikkoa 19.12.2019 14:00
  4. Syksyn sademäärä ylitti jo tavanomaisen – tulvat eivät vielä uhkaa 17.10.2019 9:20

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut