Kuvat: Kahviloita, ravintoloita ja muuta Helsinkiin 78 miljoonan projektissa – "Pyöräparkista yhteys suihkutiloihin"

Entinen Elannon tavaratalo kuuluu kymmenien miljoonien projektiin. Havainnekuva. _

Jussi Vehkasalo

Siltasaari 10 -hankkeen rakennustyöt käynnistyvät Hakaniemessä,78 miljoonan euron hankekokonaisuuden on tarkoitus valmistua vuoden 2021 syksyllä. Hanke tuo tullessaantoimistotiloja isoille ja pienille yrityksille sekä kalustettuja yhteiskäyttöisiä projekti-, neuvottelu- ja työtiloja. Siltasaari 10:een tulee myös useita kahviloita ja ravintoloita sekä vähittäiskaupan palveluita.

Hankkeeseen kuuluu myös vuonna 1913 valmistunut Elannon tavaratalorakennus, joka on suojeltu julkisivun ja kadun puoleisen vesikaton osalta. Senperuskorjaus toteutetaan rakennuksen alkuperää kunnioittaen.

– Uusittu kiinteistö tulee tarjoamaan käyttäjille monipuolisia palveluja arkea helpottamaan: autoileville on autopaikkoja, myös sähkölatauspaikkoja ja työmatkapyöräilijöille pyöräparkki, josta yhteys suihkutiloihin. Arkiaamuna voi helposti noutaa aamukahvit ja nauttialounastarjoiluista,Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi kertoo tiedotteessa.

Sopimuksen Siltasaarenkatu 6:n ja 8–10:n sekä Paasivuorenkatu 4-6:nperuskorjauksesta ja uudistamisesta ovat allekirjoittaneetAntilooppi ja SRV. Rakentaminen alkaa vuodenvaihteessa 2019–2020, ja aikataulun mukainen valmistuminen on syksyllä 2021. Hanke käynnistyi alun perin jo lokakuussa, kun Siltasaarenkatu 6:ssa sijaitsevan kiinteistön purkutyöt käynnistyivät. Rakennus puretaan toisesta kerroksesta ylöspäin talven 2019–2020 aikana ja rakennuksen julkisivu uusitaan kokonaisuudessaan.

Siltasaarenkadun ilmeen muuttaa vuoden 2021 syksyllä valmistuva uudisrakennus, sekä entisöinnin yhteydessä kunnostettu Elannon tavaratalo Siltasaarenkatu 8–10:ssä. Helsingin kaupunki panostaa merkittävästi Hakaniemen kehittämiseen, ja tulevaisuudessa alueella asuu ja liikkuu moninkertainen määrä ihmisiä nykyiseen verrattuna. Kruunuvuoren siltojen raitiotieyhteyden valmistuessa Hakaniemestä tulee kantakaupungin liikenteen keskeisimpiä solmukohta, jota myös Pisara-radan mahdollinen rakentaminen entisestään tukee.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut