Aamuposti, Keski-Uusimaa, Länsi-Uusimaa ja Uusimaa STT:n asiakkaiksi ensi vuoden alussa – "Mahdollistaa ympärivuorokautisen uutisseurannan"

Etelä-Suomen Median tilattavien lehtien uutisseuranta paranee ensi vuonna entisestään, kun lehdet aloittavat STT:n asiakkaina. Johanna Erjonsalo

toimitus

Etelä-Suomen Median tilattavat sanomalehdet aloittavat Suomen Tietotoimisto STT:n asiakkaina ensi vuoden alussa.

Lehdet ovat olleet pitkään vain Lehtikuvan uutiskuvapalvelun asiakkaita luovuttuaan STT:n uutispalvelusta vuonna 2016.

– Nyt hetki oli otollinen myös uutispalvelun käyttöönotolle. Olemme kasvattaneet digitaalisten tilaajien määrää kolmessa vuodessa merkittävästi ja tämän vuoksi on perusteltua, että pystymme palvelemaan lukijoita verkossa vuorokauden ympäri. STT:n uutispalvelu antaa tähän mahdollisuuden samalla, kun se vahvistaa lehtien uutisseurantaa Uudenmaan kunnissa, Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Silja Tenhunen sanoo.

STT:n uutispalvelun asiakkaiksi palaa samaan aikaan seitsemän Mediatalo Keskisuomalaisen paikallismediaa. Lisäksi Lehtikuvan uutiskuvapalvelun asiakaskunta kasvaa yhdeksällä palaavalla asiakkaalla.

Sopimukset kattavat Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien, Länsi-Savon, Itä-Savon, Uutisvuoksen, Aamupostin, Keski-Uusimaan, Uusimaan, Länsi-Uusimaan, Iisalmen Sanomien, Itä-Hämeen ja Warkauden Lehden.

– Asiakaskunnan ja yleisön kasvu on STT:lle luonnollisesti iloinen asia. Se vahvistaa uutistoimiston asemaa suomalaisen uutismedian keskeisenä toimijana, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen

STT:n uutispalvelunasiakkaiksi palaa samaan aikaan yhteensä seitsemän Mediatalo Keskisuomalaisen paikallismediaa.

Warkauden Lehti ja Heinolassa ilmestyvä Itä-Häme ovat olleet STT:n asiakkaita viimeksi kaksi vuotta sitten. STT:n uutisia julkaiseva Iisalmen Sanomat puolestaan palaa kuvapalvelun käyttäjäksi 1,5 vuoden tauon jälkeen.

– STT:n kanssa tehty sopimus tuo runsautta sekä Iisalmen Sanomien että Warkauden Lehden sisältöön. Se korostuu erityisesti poikkeuksellisissa ja merkittävissä valtakunnallisissa uutistilanteissa, joiden hoitamisesta STT:llä on pitkät perinteet, Savon alueen sisältöjohtaja Seppo Rönkkö arvioi.

–  STT:n uutispalvelu täydentää ja monipuolistaa Itä-Hämeen sisältötarjontaa Päijät-Hämeessä. Esimerkiksi valtakunnallisten uutisten paikallistaminen onnistuu fiksumminkin, kun saamme mukaan myös yleisen uutisen STT:n tuottamana. Näemme tässä mahdollisuuksia myös urheilu-uutisoinnin laajentamisessa, sanoo Päijät-Hämeen alueen sisältöjohtaja Markus Pirttijoki

Konserniin kuuluvat Kaakon Viestinnän lehdet palasivat STT:n uutispalvelun asiakkaiksi jo kesällä 2019, mutta palaavat vuoden 2020 alusta myös kuvapalveluasiakkaiksi.

– Paluumme Lehtikuvan asiakkaaksi on luonnollinen seuraava askel sen jälkeen, kun palasimme STT:n asiakkaiksi kesällä. Lehtikuvan palvelun laaja kattavuus ja tunnettu laatu ovat meille tärkeitä asioita, Kaakon alueen sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee.

Keskisuomalainen-konsernin maakuntalehdet Keskisuomalainen, Savon Sanomat ja Etelä-Suomen Sanomat ovat sekä STT:n uutispalvelun että uutiskuvapalvelun asiakkaita.

Tämä lehti on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut