Vantaan kulttuuripalkinnot jaettiin – tunnustuksen saivat katutaiteilija ja orkesterin perustaja

Tempo-orkesteritoiminnan perustaja Jarmo Ahvenainen (keskellä) ja katutaideprojekteja Vantaalla edistävä Jesse Pasanen (oik.) ovat Vantaan tämän vuoden kulttuuripalkintojen saajat. Tunnustuksia jakamassa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman.

Jari Pietiläinen

Vantaan kaupungin myöntämät kulttuuripalkinnot jaettiin tänään.

Vuoden 2019 kulttuuriteko -palkinnon sai Jarmo Ahvenainen

Hän on monikulttuurisen Tempo-orkesterin perustaja, jonka luotsaaman orkesterin viikoittaiseen toimintaan osallistuu Länsimäen ja Kytöpuiston kouluissa noin 80 oppilasta.

Tempo-toiminnan esikuvana on venezuelalainen El Sistema -musiikkikasvatusmenetelmä. Orkesteri on perustettu vuonna 2009.

Vuoden 2019 nuoreksi taiteilijaksi valittiin puolestaan Jesse Pasanen, joka on ansioitunut katutaideteosten maalaamiseen ja niihin liittyvien projektienorganisoimiseen ympäri Vantaata.

Hän on opiskellut Aalto-yliopistossa graafiseksi suunnittelijaksi ja on Grafia ry:n katutaidekilta G-Rexin perustajajäsen.

Katutaidekillan pyrkimyksenä on olla aktiivisena toimijana nostamassa luvallisen, korkeatasoisen maailmanluokan muraalitaiteen profiilia Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.