"Ensin muut asiat kuntoon, sitten vasta ratikka" – Vantaan Sanomien lukijakyselyssä ratikkapuntit ovat tasan

Vantaan ratikan reitti. Vantaan kaupunki

Tiina Örn

Tarvitaanko Vantaalle ratikka? Vantaan Sanomien ratikkakyselyyn on sunnuntaina 15. joulukuuta kello 13.30 mennessä vastannut 3920 henkilöä. Heistä puolet haluaa Vantaalle ratikan ja puolet pitää hanketta turhana.

Vantaan Sanomien sivuilla kommentoinut nimimerkki kvesku antaa kaupungille kritiikkiä asukkaiden vähäisestä osallistamisesta. Kveskun mielestä kaupunki ei ainakaan vielä ole ottanut riittävästi asukkaiden mielipiteitä huomioon.

HelenHill-nimimerkki puolestaan kommentoi ratikkakeskustelussa paljon esiintynyttä Hakunila-näkökulmaa. Ratikan on sanottu lisäävän Hakunilan elinvoimaa.

"Itseäni askarruttaa, miksi Hakunilan arvostus pitäisi kasvaa? Miksi laitettaisi hirvittävä summa rahaa, kun jo nyt on parempi yhteys olemassa? Vantaalla on varmasti tärkeimpiä rahantarpeita.", HelenHill kirjoittaa.

Otto68 pohtii työmatkaliikkumistaan:

"(Ratikka on) turha hanke omalta kannaltani.Työautolla menen kaikki mittalaitteet mukana. En pystyisi ikinä käyttämään julkisia,eivät kädet riittäisi. Lisäksi käyn useammassa kohteessa päivän aikana. Joten en kannata!"

Vantaan ratikan tarpeellisuudesta on käyty keskustelua myös Vantaan Sanomien Facebook-sivuilla. Valtaosa keskustelijoista ei pidä ratikkaa tarpeellisena. Ei ainakaan tässä vaiheessa.

Ratikkaa vastustetaan muun muassa vetoamalla sen hintaan.

"Ensin terveydenhuolto kuntoon ja siihen rahat. Bussit kulkee joka suuntaan nyt jo", toteaa lukija Facebookissa.

"Onko Vantaalla varaa ratikkaan? Ei ainakaan tällä hetkellä", komppaa toinen.

Sama todetaan myös hieman toisin sanoin:

"Ensin muut asiat kuntoon, sitten vasta ratikka!"

Ratikan rakentamista on perusteltu kasvavilla kiinteistötuloilla. Myös siihen otetaan kantaa Facebookissa.

"Ratikkaa perustellaan kehäradalla ja sen varteen rakennetuilla asunnoilla sekä työpaikoilla. Tuo alue oli lähes rakentamatonta ja tyhjää tilaa. Mites tämän ratikan ympäristö? ", kysyy yksi kommentoijista ja jatkaa pohtimalla ratikan ympäristön maaomistuksia.

Ratikalla on keskustelussa myös puolustajansa.

"Ratikka tuo kaupungille myös tuloja eri tavoin ja houkuttelee muuttajia ja työntekijöitä. Monelle hyvät kulkuyhteydet voivat olla se tekijä, jonka perusteella valitaan asuin- tai työpaikka."

Keskusteluketjusta löytyy vastakommentti:

"Millä ihmeen perusteella ratikka houkuttelee?"

Valtuusto päättää ratikan jatkosuunnittelusta maanantaina 16. joulukuuta.

Kyselyyn pääset vastaamaan täällä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaan ratikan jatkosuunnittelusta päätetään maanantaina – näin valtuutetut vastasivat VS:n kyselyyn 15.12.2019 7:05
  2. Ratikan tulo Vantaalle nytkähti eteenpäin – Nyt halutaan varautua myös ratikkareitin jatkamiseen Länsi-Vantaalle 10.12.2019 11:17
  3. Mitä mieltä sinä olet Vantaan ratikasta? - Kerro kantasi kyselyssä 10.12.2019 14:43
  4. Vantaan ratikka: investointi tulevaisuuden Vantaaseen vai kallis ja epävarma sijoitus? 24.11.2019 7:20
  5. Ratikkaan liittyvistä kirjauksista syntyi kiista – "Miksi satojen miljoonien hankkeella on kauhea kiire?" 12.11.2019 19:09
  6. "Ratikkakeskustelu on Vantaalla sivuraiteella" 10.11.2019 8:05

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut