Veromiehen toimistojen kainaloon kasvaa uusi asuinalue – ensimmäisissa taloissa asutaan jo

Havainnekuva näyttää, miltä nyt rakenteilla oleva alue näyttää parin vuoden kuluttua. Vasemmalla vaalealla värillä Holiday Inn -hotelli. Oikealla yläkulmassa kulkee Perintötie. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kehä kolmosen reunassa kauppakeskus Jumboa vastapäätä on noin tusina toimistorakennuksia ja niiden takana kolme pysäköintihallia. Kehätien kanssa samansuuntaisesti kulkevan Äyritien vieressä on lisää toimistotaloja ja sitten – kolme ihan uutta asuinkerrostaloa.

Tämän vuoden alkupuolella valmistuneet talot ovat 4-, 5- ja 8-kerroksisia ja niissä on yhteensä lähes 200 vuokra- ja omistusasuntoa.

Yksi uusista asukkaista on Keravalta tullut Neea Ihalainen, 19, joka muutti ensimmäiseen omaan vuokrakotiin poikaystävänsä kanssa keväällä.

– Sijainti on sopiva, sanoo Ihalainen, joka on töissä Tammistossa.

Hän sanoo viihtyvänsä "ihan hyvin". Toiveena olisi koirapuisto, että ulkoilu viiden kuukauden ikäisen Peppi-koiran kanssa olisi mukavampaa.

Koirapuistoa ei ainakaan vielä ole, mutta palvelut asukkaille ovat jo paremmat kuin monella muulla uudella asuinalueella. Kävelymatkan päässä sijaitsevat muun muassa Jumbo, viihdekeskus Flamingo ja yksityinen päiväkoti. Liikenneyhteydetkin toimivat.

Omaa koulua Veromies joutuu odottamaan, kunnes Rälssitien ja Äyritien kulmaukseen rakennettava Atomi-kokonaisuus päiväkoteineen valmistuu näillä näkymin kesäksi 2023.

Äyritien ja Perintötien kulmauksen ensimmäiset talot ovat vasta alkua noin viiden hehtaarin suuruisen maa-alueen rakentamisessa. Alue muodostuu YIT:n ja aiemmin Lemminkäisen omistamista tonteista. Rakennusyhtiöt yhdistyivät vuoden 2018 alkupuolella.

Nyt YIT on nimennyt linnuntietä vain runsaan kahden kilometrin päässä terminaali 2:sta sijaitsevan asuinalueen Lentolaksi.

– Eikä lentomelua ole, myhäilee YIT:n yksikönjohtaja Heikki K. Hannukkala

Kehätien liikenteen hurina sen sijaan kuuluu toimistotalojen takaa. Ääntä torppaamaan ja viihtyisyyttä lisäämään uusiin asuinkortteleihin rakennetaan suojaisia sisäpihoja.

Perintötien varrella on parhaillaan rakenteilla 380 autopaikan pysäköintitalo sekä neljä asuinkerrostaloa, joihin tulee yhteensä noin 300 asuntoa. Ne valmistuvat ensi vuoden lopulla ja vuoden 2021 alussa. Lisäksi tulee vielä kaksi muuta pysäköintitaloa.

Kun Perintötien varsi molemmin puolin on valmis, siellä sijaitsee noin 1 500 asuntoa. Eikä rakentaminen siihen lopu, vaan jatkuu Rälssitien ja Äyritien kulmaan Manttaalipuistoon, jonka nimi muuttuu Annefredin puistoksi. Annefred eteläinen -asemakaava-alueen omistavat Vantaan kaupunki sekä YIT ja sinne on tulossa asuntoja noin 2 000 asukkaalle.

Hannukkala arvioi, että rakentaminen voisi alkaa vuoden 2022 aikana.

Työpaikka-alueelle asuntoja

Veromies on kuulunut Vantaan vähäväkisimpiin kaupunginosiin Vestran, Luhtaanmäen, Petikon, Myllymäen, Kiilan ja Viinikkalan, Ojangon sekä Länsisalmen kanssa.

Veromies on työpaikkavaltaista aluetta, mutta viime vuosina kaupunki on aloittanut sinne myös asuntojen kaavoittamisen. Sen tulokset alkavat näkyä pikku hiljaa.

Tänä vuonna 1. tammikuuta Veromiehessä asui 630 asukasta ja ensi vuoden alussa 987.

Ennusteen mukaan asukkaita on vuonna 2024 yli 3 100 ja 2029 jo lähes 7 000. Siinä näkyvät myös Aviapoliksen asemanseudun asukkaat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa ennen ja nyt: Rekolassa vietettiin kelluvia pirskeitä Keravanjoella jo melkein sata vuotta sitten
 2. Vahinko opetti valppaaksi – Vantaalaisen seuran keräämiä tietoja käsiteltiin laittomasti
 3. HSL ottaa bussireitit tarkasteluun Vantaalla – Tuusulanväylän linjastosuunnitelmassa pohditaan, mitkä linjat kulkevat tulevaisuudessa Tammistoon, Pakkalaan ja Aviapolikseen
 4. Mielipide: Vantaan kerrostalorakentaminen perustuu autottomuuden utopiaan – Ilman pysäköintipaikkaa jäävien asukkaiden autot päätyvät omakotialueiden riesaksi
 5. Ruotsin liigan viime kauden kingi Tuomas Määttä lähtee etsimään uusia haasteita Venäjältä – "Suomessa ei edes ymmärretä, kuinka suuri laji jääpallo siellä ja Ruotsissa on"
 6. Mielipide: Riittävän usein tuleva huomautus valvojilta voisi hillitä vesijuoksijoiden kimpassa liikkumista altaassa
 7. Mielipide: Roskaaminen on viheliäinen ongelma, johon tulisi puuttua selkein ohjein ja sanktioin
 8. Mielipide: Nikinmäen vaarallisen suojatien turvallisuutta pitäisi parantaa – raskaan liikenteen käyttämän vilkkaan tien yli kulkee pian joka päivä koululaisia
 9. Vainio 8.8.
 10. Koronakevään jälkiä paikataan Vantaalla tukiopetuksella, erityisopettajilla ja koulunkäyntiavustajilla – näin syyslukukausi käynnistyy Vantaan kouluissa ensi viikolla
 11. Pääkirjoitus: Syksyllä tasapainoillaan koronan kanssa kouluissa ja työpaikoilla – Kestääkö kapasiteetti jokaisen flunssaoireisen testaamisen?
 12. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 13. Vantaan Viihdeorkesteri soittaa juhlakonsertissa 90-vuotiaan Jorma Panulan musiikkia kapellimestari-säveltäjän itsensä johtamana
 14. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 15. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Karkkihammasta kolotti Myyrmäessä – nainen söi makeisia paljain käsin kaupan irtokarkkilaatikosta, poliisi paikalle
 2. Mielipide: Vantaan kerrostalorakentaminen perustuu autottomuuden utopiaan – Ilman pysäköintipaikkaa jäävien asukkaiden autot päätyvät omakotialueiden riesaksi
 3. Peijaksessa hoidossa ollut mies varasti pyörän sairaalan pihasta keskellä yötä – vartijat saivat tuoreeltaan kiinni
 4. Suomen ”rikoshistorian raukkamaisimmasta” teosta on 27 vuotta – ex-syyttäjä Ritva Santavuori kertoo jutusta, jossa liikuntakyvytön liikemies murhattiin kotiinsa Helsingissä ja viranomaisetkin joutuivat "tappolistalle"
 5. HSL ottaa bussireitit tarkasteluun Vantaalla – Tuusulanväylän linjastosuunnitelmassa pohditaan, mitkä linjat kulkevat tulevaisuudessa Tammistoon, Pakkalaan ja Aviapolikseen
 6. P- ja I-junien vuorovälit pitenevät entistä aiemmin –  syysaikataulu muuttaa myös K-junien kulkua
 7. Koronakevään jälkiä paikataan Vantaalla tukiopetuksella, erityisopettajilla ja koulunkäyntiavustajilla – näin syyslukukausi käynnistyy Vantaan kouluissa ensi viikolla
 8. Vahinko opetti valppaaksi – Vantaalaisen seuran keräämiä tietoja käsiteltiin laittomasti
 9. Vantaalaismies epäilee: Maanjäristys rikkoi vantaalaiskoulun ikkunan – Seismologi ei tyrmää väitettä
 10. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 11. Tikkurilaan nousee VAV:n kolme uutta ympäristöystävällistä kerrostaloa – vuokrataloihin ei tule lainkaan autopaikkoja
 12. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 13. HSL-bussit siirtyvät pian talviaikaan: linjat 432 ja 739V lopetetaan, reittejä muutetaan, bussien vuorovälejä pidennetään
 14. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 15. Kaneja tappavaa tautia tavattu Vantaallakin – Rajakylästä löytyi tautiin kuollut villikani

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.