Sähköläskipyöriä polkeville poliiseille – "Selvitämme myös hälytysvalojen asentamista niihin"

Poliisin kokeilussa on mukana kaksi sähköavusteista pyörämallia, joista toinen on leveärenkainen eli niin sanottu läskipyörä. Helsingin poliisilaitos

toimitus

Helsingin poliisilaitos vakinaistaa kevyen liikenteen tehostetun valvonnan pysyväksi toimintamalliksi ja kehittää valvontaa ottamalla käyttöön sähköavusteiset polkupyörät.

Kokeilussa on mukana kaksi sähköavusteista pyörämallia, joista toinen on leveärenkainen eli niin sanottu läskipyörä. Pyörissä on 250-wattinen moottori ja 504 kilowattitunnin litiumioniakku. Sähköavusteisilla polkupyörillä liikuttaessa noudatetaan polkupyöriä koskevia liikennesääntöjä.

Polkupyörät hankitaan ja varustellaan talven aikana. Kyseessä on Poliisihallituksen hyväksymä vuoden mittainen kokeilu, jossa selvitetään samalla sähköavusteisten polkupyörien soveltuvuus poliisin valvontavälineiksi.

– Sähköavusteisilla polkupyörillä haetaan valvontaryhmälle parempaa liikkumiskykyä ja tuodaan valvova viranomainen samalle viivalle muiden sähköisillä liikkumisvälineillä kulkevien kanssa, sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

– Uudet sähköavusteiset polkupyörät tulevat näkyvästi poliisin väritykseen ja selvitämme myös hälytysvalojen asentamista niihin. Hälytysvalot lisäisivät merkittävästi sähköpyörien käyttömahdollisuuksia, esimerkiksi liikennejärjestelyissä ja onnettomuuspaikoilla, Lehtinen jatkaa.

Poliisi aikoo lisätä kevyen liikenteen valvontaa jatkossa. Tehostettua kevyen liikenteen valvontaa on määrä jatkaa ensi keväänä, kun lumet ovat sulaneet.

Valvontaa keskitetään kevyen liikenteen "valtaväylille" ja väylien vilkkaisiin solmukohtiin ja kohdistetaan erityisesti aamun ja iltapäivän työmatkaliikenteeseen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Poliisin valvontaraportti julki: Jalankulkijoiden seassa pyöräily ja sähköpotkulautailu iso ongelma Helsingissä 13.12.2019 18:30
  2. Helsingin poliisi julkaisi kuvan omasta kypäräpäisestä "liivijengistään" – "Missä haluaisit meidän valvovan?" 27.9.2019 19:01

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut