Poliisin ympärivuorokautinen maraton-ratsia alkaa huomenna – "Alkoholionnettomuudet keskittyvät tähän ajanjaksoon"

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo / arkisto

Anniina Virtanen

Poliisi toteuttaa nyt kolmannen kerran 24 tuntia kestävän rattijuopumusvalvontamaratonin, joka alkaa perjantaina 13. joulukuuta kello 14 ja päättyy seuraavana päivänä kello 14.

Valvontaa tehdään poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla siten, että valvonnan pääpaino on ilta- ja yöajassa.

– Pikkujoulujuhliin lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholijuomin, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta muistuttaa tiedotteessa.

Vuoden 2018 vastaavassa valvontamaratonissa jäi kiinni 78 rattijuopumuksesta epäiltyä. Puhalluskokeita tehtiin yhteensä 30 266, joten keskimäärin joka 388. puhallutettu kuljettaja osoittautui epäillyksi rattijuopoksi.

– Tärkeää on myös huomioida, että jos illalla on tullut nautittua reippaanpuoleisesti alkoholipitoisia juomia, voi alkoholi näkyä veressä vielä seuraavana aamuna ja jopa vielä päivälläkin, Kallio sanoo.

Vuositasolla rattijuoppoja jää kiinni noin 18 000. Poliisin tehostetussa pikkujoululiikenteen valvonnassa vajaa kuukausi sitten tavattiin ratsioissa ratista kahden viikonlopun aikana yhteensä 255 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa, joista 94 kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Huumetapauksia oli 63.

– Rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrät ovat suuret marras-joulukuun viikonloppuöinä. Myös alkoholionnettomuudet keskittyvät tähän ajanjaksoon, Kallio sanoo.

Valvontaa voi seurata Twitterissä #rattisvalvontamaraton -tunnisteella.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuva: Umpijäätynyt Opel ajoi ratsiaan Kirkkonummella – Poliisi: "Ei näin liikenteeseen" 3.12.2019 18:29
  2. Hurjia lukemia poliisin pääsiäisratsiassa – vuonna 1999 syntynyt kaasutti tutkaan 254 kilometrin tuntinopeudessa 21.4.2019 12:44
  3. Henkilöauto syöksyi poliisin ratsiaan 169 kilometrin tuntivauhtia – ylinopeus ei jäänyt ainoaksi rikkomukseksi 20.4.2019 9:29

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut