Dixistä tutut siskokset perustivat nyt lounaskahvilan paikkaan, jossa on ollut monta yrittäjää

Giuliana Mirabella on pannut Lasagneria Italianan pyörimään Tikkurilan uuden torin reunalla. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Lasagneria Italiana aloitti kesällä rohkeasti paikassa, jossa lounaskahvilayrittäjät ovat vaihtuneet jo useamman kerran. Kerrostalo liiketiloineen valmistui Tikkurilan uuden torin reunaan 2014.

Lasagneria Italianan takana ovat Mirabellan siskokset Giuliana ja Daniela, joiden La Pasteria Italiana on ollut menestys kauppakeskus Dixissä, vain runsaan sadan metrin päässä Lasagneriasta.

– Alun perin mietimme laajentumista Dixissä, mutta nykyistä tilaa ei pysty suurentamaan. Eikä kahden ravintolatilan vuokraaminen sieltä kannata, kertoo Giuliana Mirabella.

Sitten hänen huomasi ohi ajaessaan torin kulmauksessa tyhjän liiketilan. Kauppakeskukseen verrattuna se on ihan erilainen.

– Tämä on kivijalassa ja tässä on terassi. Tästä saadaan erilainen paikka.

Giuliana Mirabella ihmettelee, että aiemmat yrittäjät eivät ole saaneet paikkaa toimimaan, sillä se sijaitsee hänestä kivalla ja keskeisellä paikalla.

Katotasossa, keskellä Tikkurilaa nuoret yrittäjät voivat olla kehittämässä kotiseutuaan. Se on heille tärkeää.

Lasagneria Italiana aikoo menestyä lasagnella ja sen monilla variaatioilla, kun Dixin Pasteria on erikoistunut lähinnä pastaan, pizzaan ja risottoon.

Jokaisena päivänä maanantaista perjantaihin torin lounaskahvilassa on tarjolla perinteistä jauhelihalasagnea ja jokin vaihtuva versio lasagnesta, kuten punajuuri-vuohenjuusto-, herkkutatti- tai lohi-katkarapulasagne.

– Jauhelihalasagnea on pakko olla joka päivä, Mirabella sanoo.

He eivät halua pettää asiakasta, joka tulee juuri jauhelihalasagnen vuoksi eikä sitä juuri sinä päivänä olisi.

Lasagnen valmistus alkaa jauhelihakastikkeen tekemisestä. Sitä keitetään pitkään ja siihen tulee jauhelihan lisäksi porkkanaa, selleriä ja sipulia. Resepti on ollut Mirabellan perheessä pitkään. Keittiössä häärää italialaistaustainen henkilökunta.

Lasagnen lisäksi lounaalla voi syödä muun muassa vegaanisen keiton tai kasvispaistosta ja aina jokin lounasvaihtoehdoista on gluteeniton.

Ruoat esivalmistetaan La Pasterian isossa keittiössä ja kuljetetaan paistettavaksi Lasagnerian pienessä keittiössä.

Lounasta tarjoillaan kello 10.30–15, mutta lounaskahvila aukeaa arkipäivinä kello 9. Moni onkin löytänyt myös Lasagnerian kahvi- ja leivonnaistarjonnan. Mirabellojen perheyrityksessä Eeva-äiti on erikoistunut makeiden herkkujen tekemiseen.

Lasagneria on kiinni sunnuntaisin eikä lounasta ole myynnissä lauantaisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.