Uutissuomalainen: Hallituspuolueiden puheenjohtajat eivät kerro kantaansa al-Holin lasten palautuksiin – kolme kysymystä kysyttiin kolmeen kertaan

Hallituspuolueet eivät kerro kantaansa lasten palautuksiin al-Holin pakolaisleiriltä Syyriasta. Uutissuomalainen kysyi asiaa puolueiden puheenjohtajilta ensimmäisen kerran viikko sitten torstaina ja uudestaan tämän viikon maanantaina ja keskiviikkona. Lauri Heikkinen/Valtioneuvoston kanslia

toimitus

Hallituspuolueet eivät kerro kantaansa lasten palautuksiin al-Holin pakolaisleiriltä Syyriasta, Uutissuomalainen kertoo.

Uutissuomalainen kysyi asiaa puolueiden puheenjohtajilta ensimmäisen kerran viikko sitten torstaina ja uudestaan tämän viikon maanantaina ja keskiviikkona.

Vain kristillisdemokraatit vastasi kysymykseen, joka kuului: "Pitäisikö Suomen voida hakea Syyrian pakolaisleireiltä pois a) orpolapsia? b) lapsia äidin kanssa? c) ei kumpiakaan?"

– Ei ole edellytyksiä hakemiseen, koska ihmisten taustat ja mahdolliset rikosoikeudelliset vastuut sekä turvallisuusriskit ovat selvittämättä. Kurdihallinto ei myöskään erota lapsia omaisistaan, Sari Essayah (kd.)vastasi Uutissuomalaiselle.

Myöskään minkään puolueen ryhmänjohtaja ei vastannut Uutissuomalaisen samaa aihetta koskeneeseen kyselyyn, joka tehtiin keskiviikkona.

Lue koko Uutissuomalaisen juttu puolueiden kommenteista ja kiistan taustoista täältä.

Suurimmat oppositiopuolueetkaan perussuomalaiset ja kokoomus eivät vastanneet Uutissuomalaisen kyselyyn, mutta ne lähettivät asiaa koskevat tiedotteet. Oppositiopuolueiden eli perussuomalaisten, kokoomuksen, kristillisdemokraattinen ja nyt-liikkeen eduskuntaryhmät jättivät aiheesta välikysymyksen eduskunnan keskuskansliaan keskiviikkona päivällä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Yle: Helsinki on varautunut al-Holin leiriltä palaaviin viime keväästä lähtien – "Olemme koonneet yhteen viranomaiset, jotka järjestäisivät palveluita"
    11.12.2019 12:50
  2. Nyt se on varmaa: al-Holin leiriläisistä koko opposition välikysymys – puolueet vaativat selvitystä sekä Suomen toimenpiteistä että ulkoministeri Haaviston roolista
    11.12.2019 11:35
  3. Presidentti Niinistö Verkkouutisille: "En ole tietoinen al-Hol-päätöksestä"
    3.12.2019 20:17

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut