Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Myyrmäen keskustan rakentamisen aloitus lykkääntyy – rakentamistarjouksia tuli vain yksi

Hoas, Asoasunnot Uusimaa ja Lumo-kodit ovat pyytäneet kaupungilta jatkoaikaa Myyrmäen keskustan tonttivarauksilleen vuoden 2020 loppuun asti. Syynä lykkäämiselle on, että ne ovat saaneet keskustakorttelin rakentamisesta vain yhden tarjouksen.

Tarjous oli kuitenkin liian korkea muun muassa Aran eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen tukemien tai takaamien asuntojen rakentamiseksi.

Nyt Hoas, Asoasunnot Uusimaa ja Lumo-kodit hakevat rakentajaa neuvottelujen kautta.

Keskustakorttelin pohjoisosan rakentamisen aloituksen takkuaminen heijastuu myös muualle. Eteläreunan tonttivarauksen haltija on Hartela Etelä-Suomi, jonka hanke viivästyy, koska koko kompleksilla on yhteinen kellaripysäköintilaitos. Hartela voisi aloittaa rakentamisen, mutta yhteinen pysäköintihalli ei olisi käytössä, kun viereistä korttelia joskus päästään rakentamaan.

Asukaspysäköinti pitää rakentaa joko niin, että pohjoinen kortteli rakennetaan ensin tai samaan aikaan Hartelan korttelin ensimmäisen tontin rakentamisen kanssa.

Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtajan Hannu Penttilän mukaan Myyrmäen lykkäys kuvastaa asuntorakentamisen kuumaa suhdannetilannetta. Rakennuttajien on vaikea löytää rakentajia, jotka ryhtyisivät hankkeisiin Aran ehdot täyttävillä hinnoilla.

Araa eli valtiota tarvitaan korttelin pohjoisosan asumisoikeusasuntojen ja opiskelija-asuntojen rakentamiseen.

Penttilä toteaa, että toiveena on hankkeiden käynnistyminen ensi vuonna. Mahdollisuuteen viittaa se, että asuntorakentamisen tahti on tänä vuonna hiljentynyt.

Myyrmäen keskustakorttelien tonttivarauksille annettiin huhtikuussa lisäaikaa vaativan suunnittelun takia vuoden 2019 loppuun asti. Silloin hankkeen vetäjät arvioivat, että rakentaminen voisi alkaa tänä syksynä

Maanantaina kaupunkisuunnittelulautakunta jatkoi varauksia vuoden 2020 loppuun asti.

Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu Iskospolun ja Paalukylänpuiston välisestä alueesta ratkesi 2015. Alueelle on tulossa noin 600 asuntoa.